Közérdekű

Alvásriadót hirdetett a Magyar Alvás Szövetség

Alvásriadót hirdetett a Magyar Alvás Szövetség

2022. február 6., vasárnap
Alvásriadót hirdetett a Magyar Alvás Szövetség

Súlyos alvási szokások kialakulására figyelmeztet a tinédzserek körében a Magyar Alvás Szövetség közleménye.

A Magyar Alvás Szövetség felhívja a figyelmet arra, hogy a serdülők alvás hiányának és mentális egészségének az összefüggései testi és lelki fejlődésük kulcskérdése.

Míg a gyermekkori alvás szokásokat képesek a szülők kordában tartani, a felnőtt korba történő átmenet időszakában, a már nem gyerek, de még nem felnőtt korukat élő fiatalok körében, csökken az alvásra fordított idő - írja közleményében a szövetség.

Hosszú és minőségi alvásra lenne szükségük

A tinédzsereknél a jó minőségű alvása különösen fontos a testi egészség, az érzelmi és mentális fejlődés, valamint az iskolai teljesítmény szempontjából. A serdülőkorban az alvás javítja az agy fejlődését és működését, ami erősíti a figyelmet, valamint a memóriát és a kognitív képességeket. A megfelelő alvás a tinédzserkorban különösen támogatja a fiziológiai növekedést.

A Magyar Alvás Szövetség orvosi intézetének, a Budapesti Alvásközpontnak (Benyovszky Orvosi Központban) a tapasztalatai alapján jelzi, hogy számos tinédzser jóval kevesebbet alszik, mint amennyire szükség lenne. Ennek a korosztálynak naponta 8-10 óra pihentető alvásra van szükségük az egészségük megőrzése érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.