Ez a poszt a következő cikk része:

Tovább folytatódik az orosz invázió Ukrajnában >>>

A Magyar Posta szerint jelentős késések várhatóak az ukrajnai küldemények kézbesítésében

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A postai küldemények Ukrajnába történő eljuttatása, és helyben történő kézbesítése nehézségekbe ütközik a kialakult helyzet miatt, ezért jelentős késésekre kell számítani – közölte a Magyar Posta pénteken az MTI érdeklődésére.

Az Ukrán Postával egyeztetnek az oda címzett küldemények szállítására szolgáló útvonalak kialakításáról. A küldeményeket várhatóan közúton fogják szállítani Lengyelország, Szlovákia, Lettország és Románia érintésével. A tájékoztatás szerint jelenleg még tart a szervezés és az előkészítés, a küldemények várhatóan jövő héten indulhatnak meg.

Az eddigi információk alapján az Ukrán Posta lehetőségeihez mérten ellátja feladatait, és határozott kérése, hogy ne álljon meg a küldemények áramlása.

A futárcégek is intézkedéseket vezettek be a kialakult helyzet miatt

Az elsősorban webáruházak csomagjait szállító Packeta például arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy a kialakult helyzetre tekintettel felfüggeszti a csomagszállítást Ukrajnába és Oroszországba. Mint fogalmaznak, “az ukrán helyzet heves és kaotikus”, ezért azt javasolják partnereiknek, hogy állítsák le az Ukrajnába történő csomagküldést. Közölték, hogy azokat a csomagokat, amelyek már a Packeta hálózatában vannak, visszaküldik a feladóknak.

Előző sztori

Zelenszkij tárgyalásra szólította fel Putyint

Következő sztori

Putyin hajlandó delegációt küldeni Minszkbe, hogy Ukrajnával tárgyaljanak