Közélet

A költségvetésről vitáznak

A költségvetésről vitáznak

2022. február 18., péntek
A költségvetésről vitáznak

Nagyjából 65 milliárdos mérleggel kalkulált idén a városvezetés. Ebben többek között benne van az önkormányzati dolgozók béremelése, melybe a megemelt minimálbér és garantált bérminimum mellett az inflációt is bekalkulálták, és törekedtek arra is, hogy a helyzet miatt ne alakuljon ki bértolódás. Botka szerint a költségvetésbe fontos kormányzati forrást is belekalkuláltak, ami elmondása szerint még nem érkezett meg, és ha nem fog, akkor további területekről kell elvonni pénzt.

Az előterjesztés alapján csupán a költségvetés 40%-át teszik ki a fejlesztések. Kovács Tamás gazdasági alpolgármester szerint a járvány miatt a közösségi közlekedésből származó bevétel is jelentősen csökkent. Szóvátette azt is, hogy nagyon elszálltak az energiaárak, ami miatt további 500 milliárdot kell ráfordítani a városnak energiára.

Az is látszódik a költségvetésen, hogy az önkormányzati cégek és bizottságok - köztük a sportegyesületek - több pénzt fognak kapni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.