A Baptista Szeretetszolgálat és az Ökomenikus Segélyszervezet is támogatja az ukrán válság áldozatait

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Baptista Szeretetszolgálat felkészül a Nyugat-Ukrajnába érkező belső menekültek ellátására az ukrán határ térségében és készen áll az ukrajnai segítségnyújtásra is, valamint megerősíti beregszászi központját az Ökumenikus Segélyszervezet, és további koordinációs pontok nyitását is tervezi.

A Baptista Szeretetszolgálat közölte csütörtök délután, hogy a nap folyamán tartós élelmiszereket, konzerveket, bébiételeket, ivóvizet, alapvető higiéniai termékeket és téli ruházatot csoportosítottak át a dunántúli logisztikai központjukból a mátészalkai raktárbázisukba. Emellett felmérték a térségben lévő szociális és oktatási intézményeik menekülteket befogadó kapacitását, és készültségbe helyeztek egy speciális egészségügyi mentőcsapatot

A tájékoztatásuk szerint kapcsolatba léptek az ukrán partnereikkel, hogy segíteni tudjanak a kritikus körülmények között élő embereknek. Felvették a kapcsolatot a Baptista Világszövetség washingtoni irodájával és az ukrán baptista vezetőkkel is tárgyalnak az együttműködésről.

A Baptista Szeretetszolgálat emellett 3,5 millió forint gyorssegélyt juttat el kárpátaljai partnereihez és adománygyűjtést hirdet a háború miatt kritikus helyzetbe került emberek megsegítésére

Az 1355-ös baptista adományvonalon hívásonként 300 forinttal lehet támogatni az ukrajnai háború érintettjeit. Banki átutalással az UniCredit Bank 10918001-55555555-55555555-os folyószámláján, a közlemény rovatban az “Ukrajna” szót feltüntetve várják a felajánlásokat.

Gáncs Kristóf, az Ökomenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: fontos, hogy kollégáik biztonságban legyenek, ezért elsőként Lembergben nyitnak koordinációs pontot, és budapesti egységüket is megerősítik.

Továbbá hangsúlyozta, hogy csaknem két és fél évtizede vannak a térségben, így rendelkeznek tapasztalattal – a 2014-es fegyveres konfliktus során is hajtottak végre humanitárius akciókat.

Elsősorban élelmezésben, gyógyszerellátásban, a gyermekek, családok speciális igényeinek kielégítésében tudnak segíteni. Ha megindul a belső menekülthullám, akkor az elszállásolást is segítik majd.

Azt kérte, minél többen csatlakozzanak az összefogáshoz: a 1353-as adományvonal hívásával segítsenek 250 forinttal, illetve adakozzanak a www.segelyszervezet.hu oldalon keresztül.

Előző sztori

Folyamatosan érkeznek a honvédségi csapatok a keleti országrészbe

Következő sztori

Az oroszok már 74 ukrán katonai objektumot számoltak fel