Újabb eljárás indult Cseh Katalinék cégügyei miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még decemberben írtunk arról, hogy Cseh Katalin céügyei miatt a NAV házkutatást tarthatott a budapesti Váci utcában, ahova több cége is be van jegyezve. Most a Mediaworks Hírcentruma tudta meg, hogy versenyfelügyeleti eljárás alá vonták a Momentumos politikus vállalkozásait: házkutatások sora is éppen zajlik a gyanús ügyletek miatt.

Zavaros céghálózat

A Mediaworks Hírcentruma olyan információk birtokába került, amik szerint házkutatásokat tartott és versenyfelügyeleti eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Cseh Katalinékhoz köthető cégháló részét képező vállalkozásoknál azok gyanús ügyletei miatt. Budai Gyula Fideszes képviselő arról kért tájékoztatást a Gazdasági Versenyhivataltól, hogy az Uniotec Kft., a Mondat Kft., a Holotech Kft. és a Pannónia Nyomda Kft. ellen indult-e versenyjogi eljárás.

Budai ugyanis úgy gondolja, hogy az említett társaságok olyan eljárásokat bonyolítottak le, amelyekben a nyertes ajánlattevők közvetve a nyertes ajánlatkérőkkel ugyanazon érdekkörbe tartoznak.

Ahogyan azt már korábbi cikkeinkből is megtudhatták, a fentebbi cégek mind abba a hálózatba tartoznak, amelyek Cseh Katalinék családi vállalkozásához köthetők, és gyanús körülmények között nyertek el mintegy 4,8 milliárd forint értékű uniós támogatást. 

Már az is kiderült, hogy a vállalkozások szisztematikusan együttműködve, a székhelyeikkel, fióktelepeikkel trükközve érték el, hogy a lehető legtöbb profitot érjék el.

A megkeresésben megnevezett egyes és azon túl további vállalkozásokkal szemben a Gazdasági Versenyhivatal a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény szerinti gazdasági versenyt korlátozó megállapodás tilalmának feltételezett megsértése miatt 2022. január 19-én, helyszíni kutatással egybekötött versenyfelügyeleti eljárást indított

– olvasható a GVH válaszában. Felhívták azonban a figyelmet, hogy a versenyfelügyeleti eljárások megindítása nem azt jelenti, hogy a vállalkozások a feltételezett jogsértést elkövették. Az eljárások a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányulnak.

via Délmagyar

Előző sztori

170 kilométerrel száguldott a rendőrök elől egy férfi

Következő sztori

Az ellenzéki népszavazás extrém gyorsasággal sem lehet április 3-án