Közélet

Többször is jelesre vizsgáázott a Pick Aréna

Többször is jelesre vizsgáázott a Pick Aréna

2022. január 26., szerda
Többször is jelesre vizsgáázott a Pick Aréna

Eddig nyolc mérkőzésen bizonyította a Pick Aréna, hogy nem csak kívülről impozáns, de belülről is tökéletes létesítményt kapott Szeged. A kormányzati forrásból megépített multifunkcionális aréna a telt házas Kiel elleni BL nyitómeccs után már egy élvonalbeli bajnokin is otthona volt a Pick Szegednek, majd januárban hat férfi kézilabda Eb meccset rendeztek-szintén telt házzal.

- A főpróba és az előadás is remekül sikerült, telt házas Pick Szeged és Eb meccseket rendezett Szeged. Nem találkoztam még olyan emberrel, politikai oldaltól függetlenül, aki ne elismeréssel beszélt volna a Pick Arénáról- mondta Bartók Csaba, aki a Modern Városok Program szegedi koordinátoraként rengeteget dolgozott a létesítmény megvalósulásáért. Az egykori válogatott kézilabdázó hozzátette, amellett, hogy a Pick Szeged eredményei alapján méltó otthonra talált, a szegediek fogadtatása is egyértelművé tette: jó döntés volt a kormányzattól a beruházás megvalósítása.

Ludovic Fabregas (b) és Karl Konan, a francia, valamint Lazar Kukic a szerb válogatott játékosa küzd a labdáért. (Fotó: MTI/Ilyés Tibor)

A Pick Arénában a Pick Szeged és a kézilabda akadémia kap helyet, ők használják majd napi szinten az épületeket - A létesítmény multifunkcionális, így gyakorlatilag bármilyen rendezvény otthonra találhat benne. Most az a feladat, hogy élettel és programmal kell megtölteni az arénát és erre már készülnek a tervek. Természetesen idő kell, hogy minden üzemszerűen működjön, de működni fog-mondta Bartók Csaba.

Sportfellegvár épült kormányzati háttérrel

A városvezetés által méltatlanul elhanyagolt sportklubok és sportlétesítmények ellenére Szeged továbbra is igazi sportfellegvárnak számít. A kormányzati finanszírozásnak köszönhetően egy megújult, magas szintű sportkomplexum épült az Etelka sor Felső Tisza part szegletében a Pick Arénával és a Tiszavirág Sportuszodával, és a teljesen megújult munkacsarnokkal. Másfél éve adták át Szent a Gellért Fórumot a felújították SZVSE pályát és a teljesen átépült Szegedi Olimpiai Centrum a Maty-éren. Ezek mindegyike az élsport mellett a tömegsportot is kiszolgálja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.