Teljes siker a Magyar Falu program

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Minden szegmensében rendkívül sikeres a Magyar falu program, amelynek fejlesztésekre fordított forrásai három év alatt megduplázódtak: a program indulásától számítva 2022-ben az összeg már meghaladhatja az ezermilliárd forintot is – hangsúlyozta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Gyopáros Alpár kijelentette: a Magyar falu programot addig kívánják folytatni, amíg minden falusi intézményt, utcát, járdát fel nem újítanak. Hozzátette: a programot eredetileg is több évre hirdették meg és továbbra is ciklusokon átívelő terveik, elképzeléseik vannak.

Gyopáros Alpár elmondta, hogy a programban eddig kétezer településen sikerült kommunális eszközökhöz hasonló gépeket, berendezéseket átadni.

Azzal, hogy egyre több közmunkás talált magának munkát az elsődleges munkaerőpiacon, a kistelepüléseken kevesebb ember áll rendelkezésre a közterületek gondozására. A munkát azonban el kell végezni és ebben segít a gépesítés – magyarázta. Az idén a Magyar falu program különböző alprogramjaiban 15 pályázati kiírás jelent meg, százmilliárd forintos nagyságrendben – ismertette.

(MTI)

Előző sztori

Nyílt napokat tart az SZTE

Következő sztori

Gyulay Zsolt a MOB új elnöke