Meteor

Szegedre is visszatér a hideg jövő héten

Szegedre is visszatér a hideg jövő héten

2022. január 2., vasárnap
Szegedre is visszatér a hideg jövő héten

Délelőtt még az évtizedes rekordokat megdöntő enyhe időjárásról írtunk, a jövő heti előrejelzés azonban arról árulkodik, hogy visszatérnek a jól megszokott télies viszonyok. A következő héten napsütésre, esőre, néhol hózáporra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

https://szegedma.hu/2022/01/101-eves-melegrekordok-doltek-meg-ujev-napjan

Szeged a hét közepéig kitart

Hétfőn a nap első felében erősen felhős idő várható, majd észak felől átmenetileg csökken a felhőzet, így az északi megyékben pár órára kisüt a nap. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 8 fok között, délután plusz 8 és 14 fok között alakul a hőmérséklet.

Keddre virradó éjjel és hajnalban ködfoltok alakulhatnak ki. Napközben felhősebb lesz az ég. Az ország északi, északkeleti felén helyenként eső is lehet. Többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél is. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 6, a maximumhőmérséklet plusz 6 és 14 fok között várható, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, a délnyugati tájakon a magasabb értékeket.

Szerdán több helyen várható eső, záporeső, este, éjjel északnyugaton, illetve a hegyekben néhol havas eső, hó is előfordulhat. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a szél. A hajnali órákban plusz 2 és 9 fok várható.

Délután általában 6 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, de a déli, délkeleti megyékben 13-16 fokot is mérhetnek - így jó eséllyel Szegeden is még szinte tavaszias lesz az idő.

A hideggel hó is érkezhet

Csütörtökön már hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, helyenként viszont még előfordulhat zápor, hózápor. Többfelé megerősödik a szél. A minimumok mínusz 7 és plusz 3, a maximumok plusz 3 és 8 fok között alakulnak.

Pénteken hajnalban is lehetnek ködfoltok. Számottevő csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 7 és plusz 1 fok között alakul, a legmagsabb pedig többnyire 0 és plusz 6 fok között várható.

Szombaton szórványosan előfordulhat csapadék, a jelenlegi kilátások szerint inkább hó. Hajnalban mínusz 8 és plusz 1, a délutáni órákban 0 és plusz 7 fok közötti értékeket mérhetnek.

Vasárnap hajnalban ismét várhatók ködfoltok. Várhatóan felhősebb lesz az ég, de számottevő mennyiségű csapadéknak kicsi az esélye. A minimumok mínusz 8 és plusz 1, a maximumok plusz 1 és 7 fok között alakulnak.

via MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.