Soha nem látott járványadatok: 45 ezer fertőzöttet azonosítottak a hétvégén

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az omikron variáns folyamatosan dönti meg a negatív rekordokat, és az utóbbi három napban sem volt másképp: az eddigi járványhullámok során még egyszer sem regisztráltak annyi új koronavírusos megbetegedést, mint ezen a hétvégén. Viszont Rusvai Miklós szerint közelítünk a mostani hullám tetőzéséhez, így talán egy kis időre hamarosan fellélegezhetünk.

Napokon belül tetőzhet a járvány

Az Indexnek nyilatkozott a szakértő, aki szerint néhány nap kell már csak a vírus tetőzéséhez. Ez azt jelenti, hogy az új esetszámok hamarosan drasztikus csökkenni fognak, azonban a halálos áldozatok száma még néhány hétig emelkedhet – de a legrosszabb napokon is 150-160 körüli elhunytra lehet majd számítani, ami a korábbi csúcsoknál magasabb volt.

Csongrád-Csanád megyében péntek, szombat és vasárnap kereken 2100 személyt regisztráltak új fertőzöttként, velük együtt országosan

  • 45 407 új fertőzöttet igazoltak
  • 176 többségében idős, krónikus beteg hunyt el
  • 1 280 399 fő győzte le a kórt eddig,
  • 231 601 fő az aktív fertőzött
  • 3903 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 150-en vannak lélegeztetőgépen

Bár az omikron specifikus vakcinára még várni kell, fontos, hogy az eddig is elérhető oltások is védelmet nyújtanak a vírussal szemben és nagyban lecsökkentik a szövődmények illetve a kórházba kerülés kockázatát. Februárban is folytatódik az oltási akció: minden csütörtökön, pénteken és szombaton lehet regisztráció nélkül jelentkezni bármelyik oltóanyagért.

Előző sztori

Letarolta az országot az extrém szélvihar

Következő sztori

Szegedet sem kímélte a szélvihar