Közélet

Rendkívül ritka, fehér aranysakált lőttek ki Szeged közelében

Rendkívül ritka, fehér aranysakált lőttek ki Szeged közelében

2022. január 24., hétfő
Rendkívül ritka, fehér aranysakált lőttek ki Szeged közelében

Ritka, fehér aranysakált lőtt ki egy vadász Szeged és Algyő között, a Szegedi Vadásztársaság területén.

Az Agro Jager News beszámolója szerint január 20-án Kangyalka Zsolt, a Fehértói Halgazdaság közvetlen szomszédságában, a “Korcsolyázó területrészen” két jól ismert márka sípjaival ragadozót hívott.

Ezen a területen már több aranysakált hoztak terítékre, de az elmúlt másfél hónapban egyet sem láttak a helyi vadászok. A kora esti órákban a hívás jól sikerült, mert azonnal megjelent az első sakál, amit helyben is marasztalt a vadász. Fél óra elteltével, azonban megjelent egy fehér színváltozatú aranysakál is. Ezt a sakált is sikerült terítékre hoznia. Mindkét egyed vélhetően a tavalyi alomból való. Az elejtést követően, mintát vettek a fehér színváltozatú aranysakálból, hogy a faj esetleges genetikai keveredését tisztázzák – olvasható a beszámolóban.

A cikk szerint jelenleg a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézet szakemberei vizsgálják, hogy hibrid volt-e a sakál, vagy egy ritka színváltozatot sikerült terítékre hoznia az algyői vadászoknak – foglalta össze az elejtés részleteit Vörös László, helyi vadász.

Kiemelt kép: Agro Jager News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.