Öngólt rúgtak a vásárhelyi drogárusok

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lezárult a nyomozás annak a párnak az ügyében, akik Hódmezővásárhelyen nagy mennyiségben tartottak kábítószert és maguk hívtak rendőröket a házhoz. A nyomozás során arra is fény derült, hogy a pár férfi tagja ellen korábban marihuána termesztés miatt is indult már eljárás.

A rendőrségre még tavaly március 5-én érkezett bejelentés egy másik ügyből kifolyólag a pár férfi tagjától. A bejelentés alapján a helyszínen eljáró nyomozóknak feltűnt, hogy a férfi élettársa egy olyan táskát akar elkérni tőlük, amelyre az adott élethelyzetben nem volt szüksége.

Az egyenruhások a nő gyanús viselkedése miatt ellenőrizték a táska tartalmát, amelyben mintegy 200 gramm, utcai nevén speed-ként ismert kábítószert találtak.  

A rendőrök a feltételezett elkövetőket gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A duó letartóztatását a Szegedi Járásbíróság elrendelte, amit a későbbiekben a nővel szemben bűnügyi felügyeletre módosított.       

Az eljárás vizsgálati szakaszában a bűnügyi vizsgálók megállapították, hogy a férfi gyanúsított egy 2020. áprilisában történt marihuána termesztéssel is gyanúsítható, ezért az ügyeket egyesítették.

Fotó: police.hu

Az eljárás iratait a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai megküldték vádemelési javaslattal az ügyészség részére – olvasható a police.hu közleményében.

Előző sztori

A Tiszába zuhant egy ember a Belvárosi Hídról

Következő sztori

Orbán Viktor emléklappal gratulált a maroslelei 105 éves Gizi néninek