Balhé

Öngólt rúgtak a vásárhelyi drogárusok

Öngólt rúgtak a vásárhelyi drogárusok

2022. január 25., kedd
Öngólt rúgtak a vásárhelyi drogárusok

Lezárult a nyomozás annak a párnak az ügyében, akik Hódmezővásárhelyen nagy mennyiségben tartottak kábítószert és maguk hívtak rendőröket a házhoz. A nyomozás során arra is fény derült, hogy a pár férfi tagja ellen korábban marihuána termesztés miatt is indult már eljárás.

A rendőrségre még tavaly március 5-én érkezett bejelentés egy másik ügyből kifolyólag a pár férfi tagjától. A bejelentés alapján a helyszínen eljáró nyomozóknak feltűnt, hogy a férfi élettársa egy olyan táskát akar elkérni tőlük, amelyre az adott élethelyzetben nem volt szüksége.

Az egyenruhások a nő gyanús viselkedése miatt ellenőrizték a táska tartalmát, amelyben mintegy 200 gramm, utcai nevén speed-ként ismert kábítószert találtak.  

A rendőrök a feltételezett elkövetőket gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A duó letartóztatását a Szegedi Járásbíróság elrendelte, amit a későbbiekben a nővel szemben bűnügyi felügyeletre módosított.       

Az eljárás vizsgálati szakaszában a bűnügyi vizsgálók megállapították, hogy a férfi gyanúsított egy 2020. áprilisában történt marihuána termesztéssel is gyanúsítható, ezért az ügyeket egyesítették.

Fotó: police.hu

Az eljárás iratait a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai megküldték vádemelési javaslattal az ügyészség részére - olvasható a police.hu közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.