Balhé

Milliókat csalt ki a vásárhelyi nénitől az unokázós csaló

Milliókat csalt ki a vásárhelyi nénitől az unokázós csaló

2022. január 11., kedd
Milliókat csalt ki a vásárhelyi nénitől az unokázós csaló

Unokázós csaló letartóztatását kérvényezte a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség: a férfi egy több mint 80 éves idős nőt csapott be unokája balesetére hivatkozva.

A megalapozott gyanú szerint ezidáig ismeretlen személy december 20-án koraeste felhívta az idős hódmezővásárhelyi nőt valótlanul azt állítva, hogy az unokája közlekedési balesetet szenvedett, melyben megsérült egy külföldi gyermek is.

A telefonáló közölte a nénivel azt is, hogy amennyiben nem ad át 7 millió forintot egy rövidesen a megadott néven jelentkező férfinek, akkor az unokáját le fogják tartóztatni.

A nagymama összeszedett egy nylon zacskóba 4,8 millió forintot, szigetelő szalaggal lezárta, amikor a telefonáló ismételten, alig egy óra elteltével felhívta és közölte, hogy a férfi ott áll a háza előtt. Ezt követően a telefonban megadott álnéven bemutatkozó gyanúsított átvette a sértettől a pénzt, majd a helyszínről távozott.

A sértettnek okozott kár mindezidáig nem térült meg - tehát az idős hölgy még nem láthatta viszont a tőle kicsalt milliókat.

A bűncselekmény elhárítására vagy felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra elrendelésére. A férfivel szemben hasonló jellegű cselekmények miatt több nyomozás is folyamatban van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.