/

Milliókat csalt ki a vásárhelyi nénitől az unokázós csaló

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Unokázós csaló letartóztatását kérvényezte a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség: a férfi egy több mint 80 éves idős nőt csapott be unokája balesetére hivatkozva.

A megalapozott gyanú szerint ezidáig ismeretlen személy december 20-án koraeste felhívta az idős hódmezővásárhelyi nőt valótlanul azt állítva, hogy az unokája közlekedési balesetet szenvedett, melyben megsérült egy külföldi gyermek is.

A telefonáló közölte a nénivel azt is, hogy amennyiben nem ad át 7 millió forintot egy rövidesen a megadott néven jelentkező férfinek, akkor az unokáját le fogják tartóztatni.

A nagymama összeszedett egy nylon zacskóba 4,8 millió forintot, szigetelő szalaggal lezárta, amikor a telefonáló ismételten, alig egy óra elteltével felhívta és közölte, hogy a férfi ott áll a háza előtt. Ezt követően a telefonban megadott álnéven bemutatkozó gyanúsított átvette a sértettől a pénzt, majd a helyszínről távozott.

A sértettnek okozott kár mindezidáig nem térült meg – tehát az idős hölgy még nem láthatta viszont a tőle kicsalt milliókat.

A bűncselekmény elhárítására vagy felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra elrendelésére. A férfivel szemben hasonló jellegű cselekmények miatt több nyomozás is folyamatban van.

Előző sztori

Négycsillagos hotellel bővül a Szent Gellért Fórum

Következő sztori

Forradalmi eljárás: génmódosított sertésszívet kapott egy amerikai férfi