Mihálik Edvin áfa-t csökkentene, de nem tudta, hogy az már csökkent?!?!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mihálik Edvin Momentumos politikus is megtudta a Nap Hírét, miszerint Orbán Viktor Öttömösön vágott disznót Mihállfy Bélával, akit a kormánypártok támogatásával jelöltek országgyűlési képviselőnek a körzetben.

A fiatal politikus nem sokkal Mihálffy posztja után rögtön rá is repült Orbán Viktor farmeres fotójára, azzal a szöveggel egyebek mellett, hogy “ők (helyiek) azt szeretnék tudni, miért kell egy becsülettel végigdolgozott élet után az akciót lesni a boltban, mert a hónap végére alig marad a nyugdíjból. (…) De Orbán Viktor csak disznót vágni jött, nem pedig azért, hogy ilyen fontos kérdésekre válaszoljon. Részéről az ügy le van zárva azzal, hogy a választásokig befagyasztotta a csirkefarhát árát. Ilyen látszatmegoldásokkal nem vezeti meg a magyar embereket, áprilisban le fogjuk váltani a Fideszt.

Az egyik első lépésünk pedig az lesz, hogy 5 százalékra mérsékeljük az élelmiszerek áfáját, hogy a hónap végén mindenkinek több maradjon!

– közölte magabiztosan a feltörekvő ifjú politikus.

Hamarosan azonban kapott kommentben némi kiegésítést posztjához. Valaki ugyanis azt írta neki, hogy nem ártana tisztában lennie a valósággal.

Kattintásra kinagyítható a kép

A kommentelő azt írta:

Azért nálatok a baloldalon látszik, hogy nem tudjátok hol éltek. Tudom, hogy neked kényelmes az élet a milliós tanácsnoki és képviselői juttatásodból, de azért az alapvető tényekkel is tisztában kellene lenned… egy csomó alapvető élelmiszer (tej, tojás, hal és más húsfélék) áfája évek óta 5 százalékos… Megmondhatnád az össze vissza beszélő egyre kínosabb főnöködnek Márkizaynak is, hogy előbb tisztában kellene lenni a Tényekkel!!!

Már most is 5%-os az áfa egyes élelmiszereknél, de a csökkentést nem támogatta a baloldal

Bizonyos alapvető élelmiszerek áfáját éppen az Orbán-kormány csökkentette le már 2014-ben 5%-ra itthon. Ilyen például a tej, tojás, hal, húsfélék jelentős része is. Akit pontosan is érdekel, milyen élelmiszerek esnek az 5%-os áfa-körbe, azok ITT megtalálják részletesen is.

Mielőtt Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, 12 százalék áfa terhelte az élelmiszereket. A mérték 2004-ben 15 százalékra kúszott fel, majd a Gyurcsány-kormány 2006 szeptemberében megszorítócsomagot fogadtatott el a törvényhozással, amely 20 százalékra emelte az élelmiszerek forgalmi adóját. Bajnai Gordon tovább emeltette, 25 százalékra srófolta fel a forgalmi adót. (Kivételt a kenyér- és a tejféleségek jelentettek, azoknál „kedvezményes”, 18 százalékos áfát szabtak meg.)

Az áfacsökkentési programban a mostani kormányzat folyamatos piaci elemzéseket hajtott végre, az adócsökkentés egyik legfőbb érve pedig az volt, hogy megszűnjön az alapvető élelmiszerek piacán addigra hatalmasra növő feketekereskedelem.

Érdemes tudni, hogy a most áfa-csökkentést ígérgető baloldal nem szavazta meg az elmúlt években az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra csökkentését sem.

Előző sztori

Fidesz: a magyar embereket megvédjük az Európa-szerte tapasztalható energiaár-növekedéstől!

Következő sztori

Meghamisították Orbán Viktor szavait több baloldali médiumban