Megnyílt az ég Szeged fölött

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Látványos égi jelenséget örökített meg egyik felsővárosi olvasónk. A fotókon úgy tűnik, mintha megnyílna az égbolt Szeged fölött.

Az időjárás előrejelzés szerint a Tiszántúl fölé vastagabb felhőtömbök érkeznek, amelyekből többfelé előfordulhat hózápor. A felhős részeken hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat.

Vasárnap a Tisza vonalától nyugatra erősen felhős vagy borult idő várható, csak a délutáni óráktól csökken majd a felhőzet. A Tiszántúlon változóan felhős idő lesz a jellemző, egy-egy hózápor kialakulhat, majd estére kiderül az ég. Az erős északi, északnyugati szél estétől mérséklődik, vasárnap elsősorban északkeleten támadhat fel ismét. Ott helyenként hófúvás is előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -9 és -3 fok között alakul, de a szélcsendes, hóval borított, fagyzugos tájakon ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -2 és +4 fok között valószínű.

Előző sztori

Felvételi: idő előtt felbontották a feladatlapokat egy iskolában

Következő sztori

Csak a szokásos: torlódás alakult ki a röszkei határátkelőnél