Közlekedés

Kisiklott hajnalban egy tram-train a Pulz utcai kocsiszínnél

Kisiklott hajnalban egy tram-train a Pulz utcai kocsiszínnél

2022. január 18., kedd
Kisiklott hajnalban egy tram-train a Pulz utcai kocsiszínnél

Utas nélküli vasútvillamos siklott ki Szegeden a Pulz utcában hétfőről keddre virradóra – közölte a Mávinform. Múlt pénteken is voltak kisebb fennakadások a tram-train járatain egy előző napi baleset utórengéseiként:

https://szegedma.hu/2022/01/tovabbra-is-gyengelkedik-a-tram-train

Az incidens miatt műszaki mentésre is szükség volt, amivel először úgy kalkulált a Vasúttársaság, hogy délelőttig eltart. Ezért a vasútvillamos csak Szeged, Rókus vasútállomástól Hódmezővásárhely vasútállomásig közlekedett, Szegeden belül pótlóvillamossal oldották meg a hiányzó járatokat.

Későbbi frissítésből kiderül, hogy már hat óra magasságára elhárították a bajt. A MÁVINFORM azt írta, hogy a Hódmezővásárhely vasútállomásról 5:31-kor elindult és a Szeged vasútállomásról 6:38-kor induló vasútvillamosok már a teljes útvonalon közlekedtek.

 A szerelvényfordulók miatt a vasútvillamosok a reggeli, délelőtti órákban 10-15 perces késéssel közlekednek.

Szabó Bálint is fennakadást észlelt

A Mindenki Szegedért Mozgalom politikusa a reggeli órákban élő videóval jelentkezett be a Facebook követőinek az Anna kúttól. A felvételen látható, hogy épp egy mentőautó áll a vasútvillamos előtt, amely a Kossuth Lajos sugárúton haladna tovább. Szabó közölte, hogy

Sem a tram-trainnel nincsen gond, sem pedig nem állt kereszten senki az Anna kútnál. Egyszerűen rosszullét miatt kellett megállítani a tram-traint.

A mentősök elszállították a rosszul lett férfit, akinek Szabó ezúton is jobbulást kívánt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.