Sport

Kimenne a kézi-Eb szegedi meccseire? Íme, minden fontos tudnivaló!

Kimenne a kézi-Eb szegedi meccseire? Íme, minden fontos tudnivaló!

2022. január 7., péntek
Kimenne a kézi-Eb szegedi meccseire? Íme, minden fontos tudnivaló!

A januári Európa-bajnokság budapesti, szegedi és debreceni mérkőzéseit a koronavírus elleni védettség igazolásával, vagy 72 órán belüli negatív PCR-teszttel lehet látogatni, természetesen érvényes belépőjegy vagy bérlet mellett. Az arénába lépés előtt minden szurkoló karszalagot kap, a maszk használata pedig kötelező a csarnokban való tartózkodás ideje alatt.

Hogyan vehetek részt az Európa-bajnokság mérkőzésein?

Az érvényes belépőjeggyel vagy bérlettel rendelkező szurkolók az Eb mérkőzéseit védettségi igazolással vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel látogathatják. Ez azt jelenti, hogy a koronavírus elleni oltással nem rendelkező szurkolók is részt tudnak venni az eseményen, negatív teszttel.

Hogyan léphetek be az arénába?

A védettséget igazoló dokumentumokat vagy a 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszteredményt igazoló magyar vagy angol nyelvű dokumentumot az erre kijelölt védettséget igazoló karszalag átvevő pontokon szükséges igazolni (elfogadják az EESZT telefonos applikációját is). Ugyanitt a védettséget igazoló dokumentumon szereplő személyazonosító okmány (személyi igazolvány, útlevél) bemutatása is kötelező. Az érvényes jegy vagy bérlet felmutatása után minden szurkoló karszalagot kap a belépéshez, ezzel tud részt venni az eseményen.

Hol vehetem át a karszalagot?

A karszalagátvevő pontokon, amelyek az alábbi helyszíneken várják a szurkolókat a megadott időpontokban:

SZEGED
Tisza Center, parkoló 6723 Szeged, Lippai Imre utca
Nyitvatartás: 2022. január 11. és 17. között, 7:00-tól 20:30-ig.

Családi jegy esetén minden családtag megjelenése kötelező a helyszínen. A karszalagokat kizárólag személyesen lehet átvenni, meghatalmazás nem érvényesíthető! Mivel óriási az érdeklődés az Eb-mérkőzések, különösen a magyar válogatott találkozói iránt, minden szurkolót arra kérnek a szervezők, hogy időben induljon el a mérkőzésekre, érdemes a karszalagot már a mérkőzés előtti napon felvenni a fennakadások elkerülése érdekében.

Mi történik akkor, ha megsérül a védettséget igazoló karszalagom?

A sérült karszalag bármelyik karszalagátvevő ponton cserélhető a sérült karszalag és az érvényes belépő bemutatását követően.

A jegyem kizárólag kinyomtatva érvényes vagy elektronikus formában, mobiltelefonon is bemutatható?

Az Európa-bajnokságra megváltott belépőjegyek papíralapon és sérülésmentes kijelzővel ellátott, működőképes mobiltelefonon is bemutathatóak a beléptetésnél, amennyiben a vonalkód a beléptetési rendszer számára jól olvasható és érvényes, a belépésnek nincs akadálya.

Milyen szabályok érvényesek a 18. életévüket még be nem töltött személyekre?

A 12. életévét betöltött személyeknek szükséges igazolnia a koronavírus elleni védettségét vagy be kell mutatnia a 72 órán belüli negatív PCR-teszteredményt. A 12 év alatti gyermekek a koronavírus elleni védettségét igazoló, 18. életévét betöltött személy felügyelete alatt vehetnek részt az eseményen. A 18. életévét betöltött személy felügyelete alatt legfeljebb tíz, 12 évnél fiatalabb személy állhat.

Viselnem kell-e maszkot a rendezvény alatt?

Igen. A 6 évnél fiatalabb, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személy kivételével minden néző számára kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése a rendezvény területén. (A maszkot csak az étkezés, italfogyasztás idejére lehet mellőzni.) A szervezők javasolják az FFP2 típusú maszk használatát.

Mikor ne induljak el a mérkőzésre?

Amennyiben betegségre utaló tünetek jelentkeznek, láz, vagy rossz közérzet esetén, mindannyiunk biztonsága érdekében kérjük, ne induljon el az Európa-bajnokság helyszíneire.

Lehet parkolni a csarnokok mellett?

Közönségparkoló nem áll rendelkezésre, így kérjük, hogy a tömegközlekedési eszközök előnyben részesítését az aréna megközelítéséhez.

Hogyan jutok el Szegeden a PICK Arénához?

A szokásosnál nagyobb forgalom miatt tömegközlekedéssel közelíthető meg az aréna, a 9-es és a 19- es, az Európa-bajnokság alatt sűrűbben közlekedő trolibuszjáratok igénybevételével. A szegedi vasútállomástól az 1-es villamossal a Széchenyi térig kell utazni, ott lehet átszállni a 9-es vagy 19-es trolibuszra. A szervezők javasolják, hogy a mérkőzések előtt minimum egy órával érkezzen meg a csarnokhoz!

Lehet még jegyet vásárolni a helyszínen?

A pénztárak nyitva tartanak, de javasolják, hogy lehetőség szerint online vásárolja meg a jegyét érkezés előtt.
Jegyeket az alábbi linken lehet vásárolni: https://www.watchgamesseemore.hu/jegyek/

A részletes szabályok és információk az alábbi linken találhatók: https://www.mksz.hu/cikk/2205

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.