Hírzóna

Karikó Katalin is a spanyol Frontiers-díj elismertjei között van

Karikó Katalin is a spanyol Frontiers-díj elismertjei között van

2022. január 26., szerda
Karikó Katalin is a spanyol Frontiers-díj elismertjei között van

A tudás határainak az elmozdításához a legkiemelkedőbb módon hozzájáruló három tudós, köztük a Szegedi Tudományegyetem kutatóprofesszora, Karikó Katalin kapja a spanyol „Frontiers of Knowledge Award” elismerést a Biológia és biomedicina kategóriában. „A Tudás Határai Díj” kitüntetéseit 2022. június 16-án 14. alkalommal adják majd át a spanyolországi Bilbaóban.

„Az mRNS terápiákhoz és a hordozótechnológiához való hozzájárulásukért” Karikó Katalin, valamint munkatársa Drew Weissman, továbbá Robert S. Langer, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) professzora kapja az idei „Frontiers of Knowledge Award” Biológia és biomedicina kategóriája kitüntetést – jelentették be január 26-án.

A díjat gondozó BBVA Alapítvány által fölkért nemzetközi összetételű döntőbizottság szerint a három kutató eredményei lehetővé teszik, hogy „saját sejtjeink fehérjéket termeljenek a betegségek elleni védekezés és kezelés érdekében”.

Azt a tényt, hogy jelenleg a média reflektorfényében vagyok, arra akarom használni. hogy ösztönözzem a fiatalokat, férfiakat és nőket, hogy legyenek tudósok, mert ez nagyon szórakoztató

– idézi Karikó Katalint a legújabb elismerését bejelentő sajtóközlemény.

Összesen 94 jelölt közül választották ki a „Frontiers of Knowledge Award” Biológia és biomedicina kategóriája kitüntetettjeit. A kitüntetést gondozó BBVA Alapítvány által fölkért nemzetközi összetételű döntőbizottság együttműködött több spanyol tudományos és kutatási szervezettel is. A díjhoz mind a 8 kategóriában 400.000 euró (közel 144 millió forint) a jutalom.

via SZTE Sajtó / Kiemelt kép: Kuklis István

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.