Itt vannak a mínuszok, de egy hódmezővásárhelyi társasházban már hetek óta nincs fűtés

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több, mint egy hónapja kell fűtés nélkül élniük egy hódmezővásárhelyi társasház lakóinak annak ellenére, hogy kemény fagyok jönnek – és voltak is már. December közepén derült ki, hogy egy helyen szivárog a gáz, azóta nincs szolgáltatás.

A társasháznak kell javíttatni

A lakók gázszagra panaszkodtak, majd a szolgáltató megállapította, hogy a födémen áthaladó vezetékből szivárog a gáz – ezt azóta már kicserélték, azonban másik hiba miatt még továbbra sem kap gázt az épület. A lakásokhoz tartozó gázórákat is leszerelték a szakemberek, amiről egy több, mint 22 ezer forintos csekket is kiküldtek lakásonként.

Az RTL Klub híradóját arról tájékoztatták az MVM Zrt. munkatársai, hogy a telekhatáron belüli rendszerek karbantartása a tulajdonosok feladata a törvények szerint. A szolgáltatást azonnal visszakapcsolják, ha biztonságossá válik az.

Van, ahol csak 12 fok van

Gáz híján árammal fűtenek: hősugárzókkal, olajradiátorokkal, de a hetek óta tartó hideg megkeseríti a lakók életét. A fűtetlen helységekben van, ahol csak 12 fokot mutat a hőmérő higanyszála. Akad, aki rokonaihoz kénytelen átmenni fürdeni, mert nem akar megbetegedni a hidegben.

Előző sztori

Márki-Zay Péter kigyógyult a koronavírusból

Következő sztori

Hosszú küzdelem után elhunyt Csollány Szilveszter