Ilyen volt a havas Vadaspark

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár a hónak már csak nyomait lehet felfedezni, azért reménykedünk benne, hogy az idei télen még lesz lehetőségünk a fehérbe öltözött tájat megcsodálni. A Szegedi Vadaspark ilyenkor is nyitva áll és legalább annyi érdekességet kínál, mint amikor jó idő van.

Sokan gondolják, hogy az ünnepi és téli időszakban bezár az állatkert, valójában az év minden napján, így télen is folyamatosan nyitva tart. Az ünnepek alatti időszakban is többen kilátogattak a Vadasparkba, így sokaknak volt szerencséje a fehérré változott állatkerben sétálni. A trópusi állatok a meleg, fűtött házaikban töltik ezt az időszakot – az ő megfigyelésük az állatkert dolgozói számára is lehetőséget ad egy kis megmelegedésre.

Vannak viszont olyan lakók, akik kifejezetten élvezik a hűvös, csípős időjárást. A rozsomákok előszeretettel szaladgálnak a hóban, ahogy a szibériai tigrisek is ilyenkor szívesebben mutatkoznak, mint mondjuk nyáron.

Fotók: zooszeged.hu

Persze a Szegedi Vadasparkban téli álmot alvó állatok is fellelhetők: közülük a legnagyobbak a barna medvék, és azok mellett, akik szeretik a telet, januárban és februárban már sokan reménykednek abban, hogy rövidesen beköszönt a tavasz.

Február 2-án, a Medve-les című programon a barna medvék kicsalogatásával az állatkert munkatársai is kíváncsiak arra, mit jósolnak a medvék: vajon meddig tart még a tél, meglátja-e az árnyékát Mici és Ursula? Mindez 11 órakor derül ki, február másodkán a medvék kifutójánál!

Fotó: zooszeged.hu
Előző sztori

Elszabadult a vírus: 15 ezer új fertőzöttet regisztráltak

Következő sztori

Több tűzeset is volt tegnap a megyében