Az ellenzék szerint a magyarok térdig járnak a nyomorban!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ellenzék szerint

nem jelent valódi megoldást a növekvő inflációra, hogy a kormány befagyasztotta bizonyos termékek árát

– mondta az LMP társelnöke vasárnap a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Kanász-Nagy Máté úgy fogalmazott, a kabinet látszatintézkedésekkel próbálja elfedni elhibázott gazdaságpolitikáját, amelynek eredményeként egekben vannak az árak, elszabadult az infláció. Kiemelte, a kormány valódi motivációja, hogy a rezsiszámla és a bankszámlakivonatok után a boltok polcain is hirdethesse “propagandaintézkedéseit”.

Az LMP szerint a jelenlegi magas inflációt azzal lehetne letörni, ha 5 százalékra mérsékelnék az alapvető élelmiszerek forgalmi adóját – mondta Kanász-Nagy Máté, ígéretet téve arra, hogy az ellenzék kormányra kerülése esetén meg is teszi ezt a lépést.

Gér Mihály, a Párbeszéd politikusa, az ellenzék közös országgyűlési képviselő-jelöltje Pest megye 10. választókörzetében úgy fogalmazott,

“térdig járunk a nyomorban”, mert a szociális intézkedések rendszeréből kiesnek azok, akik valódi segítségre szorulnak. A rendszer ugyanis elfedi azokat, akik megélhetési válságban vannak, erre példa, hogy októbertől januárig 82-en fagytak meg, többnyire saját otthonukban

– húzta alá az ellenzéki jelölt.

Sebők Éva, a Momentum politikusa azt mondta, Európa egyik legmagasabb inflációjához Orbán Viktor miniszterelnök rossz gazdaságpolitikája vezetett. “Orbánék és haverjaik csak saját gazdagodásukkal foglalkoznak” és érzéketlenek az emberek valódi problémáival szemben – mondta a  Momentum politikusa, hozzátéve, a jövedelmek tartós és jelentős növelésére van szükség. (MTI)

Előző sztori

“Nyom” a feje? A tongai vulkántól is lehet akár

Következő sztori

102 évesen negyedik védőoltás? Persze, simán!