Politika

Az ellenzék szerint a magyarok térdig járnak a nyomorban!

Az ellenzék szerint a magyarok térdig járnak a nyomorban!

2022. január 16., vasárnap
Az ellenzék szerint a magyarok térdig járnak a nyomorban!

Az ellenzék szerint

nem jelent valódi megoldást a növekvő inflációra, hogy a kormány befagyasztotta bizonyos termékek árát

- mondta az LMP társelnöke vasárnap a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Kanász-Nagy Máté úgy fogalmazott, a kabinet látszatintézkedésekkel próbálja elfedni elhibázott gazdaságpolitikáját, amelynek eredményeként egekben vannak az árak, elszabadult az infláció. Kiemelte, a kormány valódi motivációja, hogy a rezsiszámla és a bankszámlakivonatok után a boltok polcain is hirdethesse "propagandaintézkedéseit".

Az LMP szerint a jelenlegi magas inflációt azzal lehetne letörni, ha 5 százalékra mérsékelnék az alapvető élelmiszerek forgalmi adóját - mondta Kanász-Nagy Máté, ígéretet téve arra, hogy az ellenzék kormányra kerülése esetén meg is teszi ezt a lépést.

Gér Mihály, a Párbeszéd politikusa, az ellenzék közös országgyűlési képviselő-jelöltje Pest megye 10. választókörzetében úgy fogalmazott,

"térdig járunk a nyomorban", mert a szociális intézkedések rendszeréből kiesnek azok, akik valódi segítségre szorulnak. A rendszer ugyanis elfedi azokat, akik megélhetési válságban vannak, erre példa, hogy októbertől januárig 82-en fagytak meg, többnyire saját otthonukban

- húzta alá az ellenzéki jelölt.

Sebők Éva, a Momentum politikusa azt mondta, Európa egyik legmagasabb inflációjához Orbán Viktor miniszterelnök rossz gazdaságpolitikája vezetett. "Orbánék és haverjaik csak saját gazdagodásukkal foglalkoznak" és érzéketlenek az emberek valódi problémáival szemben - mondta a  Momentum politikusa, hozzátéve, a jövedelmek tartós és jelentős növelésére van szükség. (MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.