Balhé

Áramot vezetett volna a zárka ajtajába két rab Szegeden

Áramot vezetett volna a zárka ajtajába két rab Szegeden

2022. január 13., csütörtök
Áramot vezetett volna a zárka ajtajába két rab Szegeden

Talán Mézga Aladártól leste el az a két rab egy szegedi börtönben a módszert, amivel a felügyelőjükön akartak bosszút állni: áramot akartak vezetni a zárka ajtajának kilincsébe. A tervük szerencsére kudarcba fulladt és a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt ellenük.

A vádirat szerint a két, jogerős szabadságvesztés büntetését Szegeden töltő vádlott kávéja és dohánya 2020. szeptember 18. napján elfogyott, mivel a cellatársaik azokat elfogyasztották és pénzük sem maradt a pótlásra. A két férfi haragját az is erősítette, hogy a felügyelők azt sem engedték nekik, hogy a kávét és cigit más cellák fogvatartottjai juttassák át a zárkájukba.

Felháborodásában azt beszélte meg a két vádlott, hogy a cellában levő hosszabbítót megbontják és egy vezetékdarabot csatlakoztatnak az egyik  konnektorba és a teljesen fém zárkaajtó kilincsébe azért, hogy az ajtóhoz legközelebb hozzáérő felügyelőnek halálos áramütést okozzanak.

A két elítélt a megbeszélteknek megfelelően egy késsel még aznap délelőtt a hosszabbítót megbontotta, a vezetékeket a konnektorba csatlakoztatás érdekében kihúzta. A vádlottak cselekményüket befejezni nem tudták, mert a zárkafelelős azt észlelve a hosszabbítót elvette tőlük, összedarabolta és a kukába dobta, valamint a zárkaellenőrzés során az intézet felé azt jelentette.

A visszaeső és a többszörös visszaeső vádlottakkal szemben a főügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat. A két férfi bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.