Áramot vezetett volna a zárka ajtajába két rab Szegeden

Talán Mézga Aladártól leste el az a két rab egy szegedi börtönben a módszert, amivel a felügyelőjükön akartak bosszút állni: áramot akartak vezetni a zárka ajtajának kilincsébe. A tervük szerencsére kudarcba fulladt és a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt ellenük.

A vádirat szerint a két, jogerős szabadságvesztés büntetését Szegeden töltő vádlott kávéja és dohánya 2020. szeptember 18. napján elfogyott, mivel a cellatársaik azokat elfogyasztották és pénzük sem maradt a pótlásra. A két férfi haragját az is erősítette, hogy a felügyelők azt sem engedték nekik, hogy a kávét és cigit más cellák fogvatartottjai juttassák át a zárkájukba.

Felháborodásában azt beszélte meg a két vádlott, hogy a cellában levő hosszabbítót megbontják és egy vezetékdarabot csatlakoztatnak az egyik  konnektorba és a teljesen fém zárkaajtó kilincsébe azért, hogy az ajtóhoz legközelebb hozzáérő felügyelőnek halálos áramütést okozzanak.

A két elítélt a megbeszélteknek megfelelően egy késsel még aznap délelőtt a hosszabbítót megbontotta, a vezetékeket a konnektorba csatlakoztatás érdekében kihúzta. A vádlottak cselekményüket befejezni nem tudták, mert a zárkafelelős azt észlelve a hosszabbítót elvette tőlük, összedarabolta és a kukába dobta, valamint a zárkaellenőrzés során az intézet felé azt jelentette.

A visszaeső és a többszörös visszaeső vádlottakkal szemben a főügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat. A két férfi bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Előző sztori

Négyszáznál is több alkotás érkezett az idei Zsigmond Vilmos Filmfesztiválra

Következő sztori

Emelkednek a járványadatok, Szeged környékén 200-nál is több az új fertőzött