Közlekedés

Anyajegye buktatta le a jogsi nélkül furikázó nőt

Anyajegye buktatta le a jogsi nélkül furikázó nőt

2022. január 4., kedd
Anyajegye buktatta le a jogsi nélkül furikázó nőt

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki egy rendőri igazoltatás során diktált be hamis adatokat, azonban a járőrök fénykép alapján rájöttek a hazugságra.

A vádirat szerint az autót vezető nőt még tavaly február 22-én délben vonták közúti ellenőrzés alá a rendőrök Sándorfalván. Mivel semmilyen személyes okmány vagy a gépkocsira vonatkozó okirat nem volt nála, adatait az intézkedő rendőröknek bediktálta.

Ennek során a vádlott egy azonos vezetéknevű, de más keresztnevű nőként tüntette fel magát.

Az intézkedés során 15 ezer forint helyszíni bírságot szabtak a vádlottal szemben, majd az ezzel kapcsolatos nyomtatványt a nő az álnéven alá is írta. A rendőrök az intézkedés során megállapították, hogy a bediktált adatok a személyi nyilvántartásban szerepelnek, azonban a rendelkezésre álló képet jobban összehasonlítva a vádlottal észrevették, hogy a nőnek az arcán egy olyan anyajegy van, ami nyilvántartási képen nem szerepel.

Az egyébként érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkező nő hamisan vádolt meg mást szabálysértés elkövetésével, ezért a járási ügyészség a vádlottat hamis vád vétségével és közokirathamisítás bűntettének kísérletével vádolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.