Anyajegye buktatta le a jogsi nélkül furikázó nőt

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki egy rendőri igazoltatás során diktált be hamis adatokat, azonban a járőrök fénykép alapján rájöttek a hazugságra.

A vádirat szerint az autót vezető nőt még tavaly február 22-én délben vonták közúti ellenőrzés alá a rendőrök Sándorfalván. Mivel semmilyen személyes okmány vagy a gépkocsira vonatkozó okirat nem volt nála, adatait az intézkedő rendőröknek bediktálta.

Ennek során a vádlott egy azonos vezetéknevű, de más keresztnevű nőként tüntette fel magát.

Az intézkedés során 15 ezer forint helyszíni bírságot szabtak a vádlottal szemben, majd az ezzel kapcsolatos nyomtatványt a nő az álnéven alá is írta. A rendőrök az intézkedés során megállapították, hogy a bediktált adatok a személyi nyilvántartásban szerepelnek, azonban a rendelkezésre álló képet jobban összehasonlítva a vádlottal észrevették, hogy a nőnek az arcán egy olyan anyajegy van, ami nyilvántartási képen nem szerepel.

Az egyébként érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkező nő hamisan vádolt meg mást szabálysértés elkövetésével, ezért a járási ügyészség a vádlottat hamis vád vétségével és közokirathamisítás bűntettének kísérletével vádolja.

Előző sztori

Erősödött a forint kedd reggelre

Frissítve!
Következő sztori

Helyreállt a forgalmi rend a 8-as és a 19-es troli vonalán