Kultúra

A Disney szerint Hófehérke nem lehet hófehér

A Disney szerint Hófehérke nem lehet hófehér

2022. január 27., csütörtök
A Disney szerint Hófehérke nem lehet hófehér

Újragondolt, élőszereplős Hófehérke-filmet készül gyártani a Disney a Grimm testvérek eredeti meséje alapján. A stúdió azonban úgy gondolja, az 1937-es alkotás után ideje lebontani benne a sztereotípiákat. Például miért legyen Hófehérke hófehér?

Heves vitákat szült a Disney hivatalos bejelentése, miszerint a jövőre érkező Hófehérke és a hét törpe élőszereplős filmben egy latain-amerikai származású színésznő, Rachel Zegler kapta a főszerepet. A színművész az újragondolt West Side Story-val vált világhírűvé, mely tavaly év végén ment a mozikban és Steven Spielberg rendezte.

A Disney büszkén ügyel a faji sokszínűségre az utóbbi időben - elég csak arra gondolnunk, hogy a hamarosan érkező élőszereplős Kis hableányban is fekete bőrű színész alakítja majd a főszereplő Arielt.

A Trónok harca növekedési rendellenességben szenvedő színésze, Peter Dinklage egy interjúban azonban arról nyilatkozott, hogy ezzel a stúdiónak nem szabad megelégednie:

szerinte ugyanis a stúdió még mindig ugyanazt a ,,visszás történetet" játsszák el a barlangban élő hét törpéről.

Éppen ezért vissza kellett volna a Disney-nek lépnie, hogy a projektet még jobban újraértékelje. Egyébként a színész nem állna el egy vagány, ,,progresszív" Hófehérkétől.

Dinklage kifakadása pedig el is érte a kívánt hatást. A Disney ugyanis közleményben reagált az interjúban elhangzottakra:

,,Hogy elkerüljük az eredeti animációs filmből származó sztereotípiák megerősítését, más megközelítést alkalmazunk a hét karakterrel kapcsolatban. Konzultáltunk a törpék közösségének tagjaival. Alig várjuk, hogy részleteket is megoszthassunk a fejlesztési időszakot követően arról, hogy már a gyártás is halad."

- nyilatkozta a Disney.

Vajon a mérgezett almától magatehetetlenül fekvő Hófehérkét megcsókolja a herceg az újragondolt változatban? Vagy az már erőszak? A döntést Önökre bízzuk!

(via 444.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.