20 ezer tábla csokit gyűjtöttek a bohócdoktorok

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2008 óta minden évben, így a legutóbbi karácsonykor is megrendezték a Karitász Alapítvány bohócdoktorai a nagy csokigyűjtési akciójukat.

Az Alapítványnak elmondása szerint országosan 42 gyűjtőpontja volt, ennek a felét Szeged tette ki. Gere Anikó Mónika koordinátor szerint ennyien iratkoztak fel, regisztráltak gyűjtőpontnak. A megyeszékhelyen kívül Szőregen, Algyőn, Sándorfalván, Hódmezővásárhelyen és Makón gyűjtötték még az édességeket. Olyan intézmények is csatlakoztak a kezdeményezéshez, mint a Sole-Mizo vagy a Délút Kft. Továbbá több iskola is beszállt a gyűjtésbe. Utóbbi a korodinátor szerint azért is fontos, mert a diákok aktív résztvevőként tanulják meg, hogy másokkal törődjenek.

A legutóbbi akció során összesen 20 ezer tábla csokit sikerült összegyűjteni – 10 ezerrel többet, mint 2020-ban.

Az adományok első felét december 16-án juttatták el beteg fiatalokhoz. Kapott édességet a szegedi gyermekklinika, a szentesi, a kecskeméti, a hódmezővásárhelyi és a makói kórház is. De az ópusztaszeri otthon lakói és az újszegedi Covid-osztály sem maradt csokoládé nélkül. A következő 10 ezret az első negyedévben juttattják el az intézményekbe.

Előző sztori

Miért van két egyforma, egyirányba mutató lámpa a Belvárosi híd lábánál?

Következő sztori

Nem ilyen kezdésre számítottunk…