Világszinten is élvonalban az SZTE a zöld egyetemek nemzetközi rangsorán

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Tudományegyetem az egyik legzöldebb felsőoktatási intézmény Magyarországon a 2021-es UI GreenMetric világrangsor szerint. Az Indonéziai Egyetem toplistáján az SZTE idén előrelépett a 85. helyre, ezzel a magyar egyetemek között a második helyen szerepel.

A szegedi intézmény a legjobb magyar egyetemként végzett az „elhelyezkedés és infrastruktúra” kategóriában, valamint holtversenyben első helyen a „vízgazdálkodás” rangsorterületen. A tavalyihoz képest egy helyet javított az SZTE a UI GreenMetric 2021-es világrangsorában,

ezzel a legzöldebb egyetemek között van nem csupán hazánkban, de egész Európában is.

A Szegedi Tudományegyetem a rangsor részterületein a legjobb magyar egyetemként végzett az „elhelyezkedés és infrastruktúra” kategóriában, valamint a Pécsi Tudományegyetemmel holtversenyben első helyen a „vízgazdálkodás” rangsorterületen.

Az Indonéziai Egyetem toplistájának népszerűsége a korábbi évekhez hasonlóan folyamatosan növekszik: a 2010-es év első felhívásának 95 intézményéhez képest 2021-ben már 959 egyetem válaszolt a rangsor kérdőívére.Az egyetemek „zöld rangsorában” kezdetek óta az élbolyba tartozik a Szegedi Tudományegyetem, idén is a top 9 százalékban végzett világszinten, és 7900 pontjával kiemelkedő helyen szerepel a 11 résztvevő magyar egyetem között is.

Fotó: SZTE Sajtó

A UI GreenMetric nemzetközi hálózat egyik magyar koordinátoraként az SZTE különösen elkötelezett a környezettudatosság és a fenntarthatóság iránt, kiemelt jelentőséget tulajdonít a fenntartható fejlődési céloknak, a megújuló energiaforrások intenzív használatának. Továbbá a hallgatói szemléletformálás jegyében szervezett évközi programoknak és az energiaigényt csökkentő fejlesztéseknek is fontos szerepe van a felsőoktatási intézmény életében.

A Szegedi Tudományegyetem elektromos gépjárművek beszerzését is támogatta, ami illeszkedik az egyetem zöld filozófiájához.

A teljes UI GreenMetric „zöld egyetemi” lista itt elérhető.

via SZTE Sajtó

Előző sztori

Bejelentették a mórahalmi Lovas Színház új évadát

Következő sztori

Tíz éve nem volt fehér karácsony Szegeden. Idén vajon lesz?