/

Újra robban a vírus: közel megkétszereződtek az új igazolt fertőzések

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sajnos továbbra sem tudunk jó hírekkel szolgálni a vírushelyzettel kapcsolatban: a járványadatok nem mutatnak csökkenő tendenciát, sőt, a szennyvíz víruskoncentrációja még mindig emelkedett szinten van.

Az előző napi adatokhoz képest csaknem duplájára nőtt az új koronavírusos megbetegedések száma a kormányzati tájékoztató portál adatai szerint. A kórházak ezen a héten is megemelt oltási kapacitással várják az érkezőket  akár az első, akár az elmaradt második, vagy a megerősítő harmadik oltásra. Továbbra is az oltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, akik a héten előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontokra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik  el. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani.

Az oltási akcióban eddig összesen 886 ezren vettek fel oltást, közülük 725 ezren már a megerősítő harmadik oltást vették fel és 108 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy felveszi az első oltását. A beoltottak száma összesen 6 132 549 fő.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ heti jelentéséből az is kiderül, hogy országszerte stagnál a szennyvízben található koronavírus örökítőanyag koncentrációja, azonban Szeged még mindig emelkedett besorolásba esik – egyedül Békéscsabán és Debrecenben látható javuló tendencia.

Ábra: NNK

Tegnap 11 152 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 192 többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma folyamatosan nő, már 891 691-en győzték le a kórt, az aktív fertőzöttek száma pedig 187 856 főre emelkedett. Jelenleg 7546 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 562-en vannak lélegeztetőgépen. 

via koronavirus.gov.hu, nnk.gov.hu

Előző sztori

Karácsony helyett inkább „téli szünetet” javasolt az Uniós Bizottság, a tiltakozás miatt visszavonták az egészet egyelőre

Következő sztori

Vádat emeltek az Árkád felrobbantásával fenyegetőző férfi ellen