Sport

Taroltak a szegedi tollaslabdázók a Nemzeti Kupán!

Taroltak a szegedi tollaslabdázók a Nemzeti Kupán!

2021. december 15., szerda
Taroltak a szegedi tollaslabdázók a Nemzeti Kupán!

A Magyar Tollaslabda Szövetség idén először írta ki a Nemzeti Kupa elnevezésű egynemű csapatversenyét, amelybe a férfiaknál húsz együttes nevezett. A magyar bajnok EL-CO Tech Tisza Tollas SE természetesen a két kvartettbe sorsolt nyolccsapatos elitben kapott helyet, ahol a hétvégén hibátlan mérleggel tudta le a ceglédi csoportküzdelmeket.

Újabb szegedi sportsiker

A szegedi együttes Pápai Balázs, Kereszti Zoltán, Pápai Bálint, Könczöl Ádám, Muhari Márton összeállításban a budapesti Ludovika NKE SE, valamint a pécsi Multi Alarm SE II. csapatát 4–1-re, a Debreceni Tollaslabda Clubot 5–0-ra múlta felül, így csoportgyőztesként az elődöntőbe jutott, ahol a másik csoport másodikjával játszik majd tavasszal a döntőbe kerülésért.

Az első számú szegedi együttesben most debütált a még csak 17 éves, utánpótláskorú Muhari Márton, aki párosban megszerezte első győzelmeit a legjobbak között. A Didi Purwanto játékos-edző vezetésével felálló csapatban a legnagyobb meglepetést Kereszti Zoltán okozta, miután remek meccsen legyőzte a debreceniek első pályás játékosát, Tóth Kristófot.

Férfi tollaslabda Nemzeti Kupa, csoportmérkőzések:
EL-CO Tech Tisza Tollas SE–Ludovika NKE SE 4–1
EL-CO Tech Tisza Tollas SE–Multi Alarm SE II. 4–1
EL-CO Tech Tisza Tollas SE–Debreceni Tollaslabda Club 5–0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.