Egyetem

Rovó László marad az SZTE rektora

Rovó László marad az SZTE rektora

2021. december 13., hétfő
Rovó László marad az SZTE rektora

ASzegedi Tudományegyetem szenátusa hétfői ülésén támogatta az intézményt jelenleg is irányító Rovó László rektori pályázatát - közölte az Universitas.

A közlemény szerint az SZTE fenntartója, aSzegedi Tudományegyetemért Alapítvány október 29-én tette közzé a vezetői pályázati felhívást. Erre a megadott határidő lejártáig egyetlen pályázat érkezett, amelyet Rovó László tanszékvezető egyetemi tanár, az SZTE jelenlegi rektora nyújtott be.

Az SZTE szenátusának 50 tagja közül 45-en támogatták Rovó Lászlót a 2022 júliusától kezdődő új vezetői ciklus rektorjelöltjeként, négyen nem szavaztak.

ASzegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Szabó Gábor mint a fenntartó képviselője hangsúlyozta: az SZTE számára soha nem látott lehetőségek nyílnak, amelyek kiaknázása soha nem tapasztalt vezetői felelősséget kíván meg - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.