Rendőrök mellett akarta felvenni a migránsokat a pancser embercsempész

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak az ukrán férfinak, aki 6 illegális határátlépő csempészésében működött közre.

Egy Lengyelországban élő ukrán férfi Magyarországon bérelt autót azért, hogy illegális határátlépőket csempésszen Nyugat-Európába. Ebből a célból a gyanúsított karácsony első napján este 9 óra előtt nem sokkal érkezett Ásotthalom külterületére, ahol megállt egy erdős rész mellett.

Ezután a férfi felvett a járműbe 6 migránst, akik a 20 méterre álló rendőrjárőr előtt szaladtak ki a fák  közül és szálltak be az autóba.

A magukat szír állampolgárnak valló illegális bevándorlókat a gyanúsított megbízói juttatták át Magyarország területére. A férfi ezután Ausztria irányába indult volna, de a rendőrök ebben megakadályozták, igazoltatták, előállították és őrizetbe vették. A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Előző sztori

Így etessük télen a madarakat!

Következő sztori

Immunerősítő praktikák