Illegális bevándorlás

Rendőrök mellett akarta felvenni a migránsokat a pancser embercsempész

Rendőrök mellett akarta felvenni a migránsokat a pancser embercsempész

2021. december 28., kedd
Rendőrök mellett akarta felvenni a migránsokat a pancser embercsempész

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak az ukrán férfinak, aki 6 illegális határátlépő csempészésében működött közre.

Egy Lengyelországban élő ukrán férfi Magyarországon bérelt autót azért, hogy illegális határátlépőket csempésszen Nyugat-Európába. Ebből a célból a gyanúsított karácsony első napján este 9 óra előtt nem sokkal érkezett Ásotthalom külterületére, ahol megállt egy erdős rész mellett.

Ezután a férfi felvett a járműbe 6 migránst, akik a 20 méterre álló rendőrjárőr előtt szaladtak ki a fák  közül és szálltak be az autóba.

A magukat szír állampolgárnak valló illegális bevándorlókat a gyanúsított megbízói juttatták át Magyarország területére. A férfi ezután Ausztria irányába indult volna, de a rendőrök ebben megakadályozták, igazoltatták, előállították és őrizetbe vették. A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.