Közélet

Prímák között is a legprímábbak

Prímák között is a legprímábbak

2021. december 4., szombat
Prímák között is a legprímábbak

Tíz kategóriában vehették át aPrima PrimissimaDíjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában közönség nélkül megtartott pénteki gálaesten.

Magyar építészet és építőművészet kategóriában Kovács Csaba, építész, belsőépítész; magyar képzőművészet kategóriában Szőcs Miklós TUI szobrászművész; magyar oktatás és köznevelés kategóriában a Bolyai János Matematikai Társulat; magyar tudomány kategóriában Kondorosi Éva, molekuláris biológus; magyar sajtó kategóriában Rónai Egon újságíró, televíziós-rádiós műsorvezető, riporter vehette át az elismerést.

A magyar sport kategóriában Jónyer István, Klampár Tibor és Gergely Gábor világbajnok asztaliteniszezők kapták a díjat. Magyar irodalom kategóriában Kovács István költő, műfordító, történész, polonista; magyar népművészet és közművelődés kategóriában Héra Éva közművelődési szakember; magyar zeneművészet kategóriában Takács-Nagy Gábor hegedűművész, karmester; magyar színház- és filmművészet kategóriában Básti Juli színművész kapta az egyenként 15 millió forinttal járó díjat. Takács-Nagy Gábor helyett külföldi koncertje miatt testvére, Takács-Nagy Katalin vette át a díjat.

Borbás Mária televíziós szerkesztõ, a közönség díj kitüntetettje a Prima Primissima díjátadó gálán Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az ugyancsak 15 millió forinttal járó Közönségdíjat Borbás Mária televíziós szerkesztő kapta.

Csányi Sándor, aPrima PrimissimaAlapítvány kuratóriumának elnöke köszöntőjében felidézte, hogy a pandémia miatt tavaly nem tarthatták meg a hagyományos díjátadót, helyette tíz olyan, az egészségügyben tevékenykedő civil szervezetet díjaztak 20-20 millió forinttal, amelyek tevékenységében a járvány jelentős károkat okozott. Elmondta: akkor még azt gondolták, hogy idén közönség előtt tudnak ünnepelni, de sajnos nem így történt, ezért nézők nélkül adták át az elismeréseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.