Országos, Csongrád megyét is érintő stricihálózatot kapcsolt le a rendőrség

Kilenc férfit fogtak el országszerte, köztük egyet a megyében, akik szexuális szolgáltatást nyújtó nők kizsákmányolásával és közvetítésével foglalkoztak.

A férfiak külföldön szexuális szolgáltatást nyújtó nőknek közvetítettek partnereket, és az így szerzett bevétel jelentős részét elvették tőlük. A gyanúsítottak közt békéscsabai, gyomaendrődi, szarvasi, soproni és makói is van. A nyomozást a A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya vezette, azonban segítséget nyújtottak a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is.

Az eddigi információk szerint voltak olyan nők, akiket a közvetítő férfiak megfenyegettek, bántalmaztak, szabadságukban korlátoztak. A szexuális szolgáltatásokból szerzett bevétel egy részét elvették tőlük.

A bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható férfiaknál tartott kutatás során a rendőrök készpénzt, aranyékszereket és járműveket foglaltak le. Több ingatlant zár alá helyeztek, köztük egy kulcsrakész, új építésű társasházat. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a kilenc férfi ellen emberkereskedelem bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást, és őrizetbe vette őket. Emellett a nyomozók azt is vizsgálják, hogy a gyanúsítottak még hány kizsákmányolt nőt és milyen módszerekkel vettek rá arra, hogy szexuális szolgáltatást nyújtsanak és a bevételük egy részét odaadják nekik.

(police.hu)

Előző sztori

Karikó Katalin németországi akadémiai kitüntetést kapott

Következő sztori

Röszkén csak kilépni lehet majd az országból csütörtökön