Balhé

Országos, Csongrád megyét is érintő stricihálózatot kapcsolt le a rendőrség

Országos, Csongrád megyét is érintő stricihálózatot kapcsolt le a rendőrség

2021. december 22., szerda
Országos, Csongrád megyét is érintő stricihálózatot kapcsolt le a rendőrség

Kilenc férfit fogtak el országszerte, köztük egyet a megyében, akik szexuális szolgáltatást nyújtó nők kizsákmányolásával és közvetítésével foglalkoztak.

A férfiak külföldön szexuális szolgáltatást nyújtó nőknek közvetítettek partnereket, és az így szerzett bevétel jelentős részét elvették tőlük. A gyanúsítottak közt békéscsabai, gyomaendrődi, szarvasi, soproni és makói is van. A nyomozást a A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya vezette, azonban segítséget nyújtottak a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is.

Az eddigi információk szerint voltak olyan nők, akiket a közvetítő férfiak megfenyegettek, bántalmaztak, szabadságukban korlátoztak. A szexuális szolgáltatásokból szerzett bevétel egy részét elvették tőlük.

A bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható férfiaknál tartott kutatás során a rendőrök készpénzt, aranyékszereket és járműveket foglaltak le. Több ingatlant zár alá helyeztek, köztük egy kulcsrakész, új építésű társasházat. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a kilenc férfi ellen emberkereskedelem bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást, és őrizetbe vette őket. Emellett a nyomozók azt is vizsgálják, hogy a gyanúsítottak még hány kizsákmányolt nőt és milyen módszerekkel vettek rá arra, hogy szexuális szolgáltatást nyújtsanak és a bevételük egy részét odaadják nekik.

(police.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.