Meteor

Megőrült az időjárás: melegrekordok dőltek meg szilveszter napján

Megőrült az időjárás: melegrekordok dőltek meg szilveszter napján

2021. december 31., péntek
Megőrült az időjárás: melegrekordok dőltek meg szilveszter napján

A budapesti és az országos napi melegrekord is megdőlt pénteken, szilveszter napján - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Azt írták: pénteken szokatlanul enyhe levegő áramlott az ország legnagyobb része fölé, így az északkeleti megyék és a Balaton-part kivételével 10 és 18 Celsius-fok között alakultak a csúcsértékek.

Mostanáig december 31-én 16,5 fok volt az országos rekord, ezt Sopronban mérték 1920-ban.

Pénteken viszont az ugyancsak Győr-Moson-Sopron megyei Fertőrákoson 18 fokot is mértek, így az előzetes adatok alapján ez az új országos napi melegrekord is.

Érdekességként azt is megjegyezték, hogy a régi csúcshoz képest csaknem 10 mérőállomásukon mértek magasabb értéket.

A fővárosi szilveszteri rekord 2002 óta 14 fok volt. Ennél csaknem másfél fokkal magasabb értéket is mértek pénteken. Az új budapesti rekord 15,4 fok lett, amelyet Pestszentlőrincen regisztráltak. A meteorológiai szolgálat azt írta, hasonlóan enyhe idő lesz az új év első napján is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.