Politika

Márki-Zay Péter lefelé húzza az ellenzéket egy friss felmérés szerint

Márki-Zay Péter lefelé húzza az ellenzéket egy friss felmérés szerint

2021. december 18., szombat
Márki-Zay Péter lefelé húzza az ellenzéket egy friss felmérés szerint

Márki-Zay Péter, a baloldal-miniszterelnök-jelöltje nem tolja, hanem lefelé húzza az ellenzéket - mondta Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója szombaton az M1 aktuális csatornán.

A műsorban elhangzott: a Századvég friss felmérése szerint sokat veszített az egyébként sem túl magas népszerűségéből Márki-Zay Péter azóta, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje lett, de a héten a baloldalról is kiszivárgott ehhez hasonló kutatási eredmény.

Kiszelly Zoltán elmondta: az ellenzék azt gondolta, hogy az előválasztással olyan lendületet tud nyerni, amit fenn tud tartani a választásokig, de ez - szerinte - nem sikerült, a lendület megtört.

Márki-Zay Péter azóta "elszabadult hajóágyúként" nagyon sok szavazói csoportot megsértett - tette hozzá.


Ezekre példaként említette, hogy Márki-Zay Péter szerint a rezsicsökkentés egy átverés, amivel főként a kiskeresetű választókat sértette meg, majd a fideszes szavazókat, akikről azt mondta: "sötétben tartott, trágyával táplált gombák", valamint még nagyon sok embert a minimálbér eltörléséről szóló nyilatkozatával.

A politológus szerint Márki-Zay Péter a baloldal elkötelezett szavazóit, valamint a fővárosi, nagyvárosi jómódú, gazdag embereket tudja megszólítani, "akiknek mindegy, hogy mennyi pénzt fizetnek az energiáért", a 60 év fölöttieknél pedig nagyon magas a baloldal miniszterelnök-jelöltjének elutasítottsága.

Kiszelly Zoltán közölte: kutatásaik azt mutatják, hogy a kormánypártok a legtöbb korcsoportban erős helyzetben vannak, az ellenzék megpróbálja a helyzetét javítani, de Márki-Zay Péter inkább lefelé húzza, és nem tolja az ellenzéket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.