Márki-Zay Péter lefelé húzza az ellenzéket egy friss felmérés szerint

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Márki-Zay Péter, a baloldal-miniszterelnök-jelöltje nem tolja, hanem lefelé húzza az ellenzéket – mondta Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója szombaton az M1 aktuális csatornán.

A műsorban elhangzott: a Századvég friss felmérése szerint sokat veszített az egyébként sem túl magas népszerűségéből Márki-Zay Péter azóta, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje lett, de a héten a baloldalról is kiszivárgott ehhez hasonló kutatási eredmény.

Kiszelly Zoltán elmondta: az ellenzék azt gondolta, hogy az előválasztással olyan lendületet tud nyerni, amit fenn tud tartani a választásokig, de ez – szerinte – nem sikerült, a lendület megtört.

Márki-Zay Péter azóta “elszabadult hajóágyúként” nagyon sok szavazói csoportot megsértett – tette hozzá.


Ezekre példaként említette, hogy Márki-Zay Péter szerint a rezsicsökkentés egy átverés, amivel főként a kiskeresetű választókat sértette meg, majd a fideszes szavazókat, akikről azt mondta: “sötétben tartott, trágyával táplált gombák”, valamint még nagyon sok embert a minimálbér eltörléséről szóló nyilatkozatával.

A politológus szerint Márki-Zay Péter a baloldal elkötelezett szavazóit, valamint a fővárosi, nagyvárosi jómódú, gazdag embereket tudja megszólítani, “akiknek mindegy, hogy mennyi pénzt fizetnek az energiáért”, a 60 év fölöttieknél pedig nagyon magas a baloldal miniszterelnök-jelöltjének elutasítottsága.

Kiszelly Zoltán közölte: kutatásaik azt mutatják, hogy a kormánypártok a legtöbb korcsoportban erős helyzetben vannak, az ellenzék megpróbálja a helyzetét javítani, de Márki-Zay Péter inkább lefelé húzza, és nem tolja az ellenzéket.

Előző sztori

Borús és viharos lesz a vasárnapunk

Következő sztori

Lehengerlő győzelmet aratott Pécsett a Szedeák