/

Makó egyszeri, százezres támogatással és jogi képviselet finanszírozásával segíti a Continentaltól elbocsátottakat

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A makói önkormányzat egyszeri százezer forinttal segíti a Continental gyártól július elseje óta elbocsátott dolgozókat; a Makói Gumiipari Szakszervezet számára pedig négymillió forintos keretet biztosít a dolgozók jogi képviseletének támogatására – döntött rendkívüli ülésén a képviselő-testület csütörtökön.

Az egyhangúlag meghozott testületi határozatot Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) polgármester sajtótájékoztatón jelentette be. Elmondta, hogy a százezer forintos támogatásért jelentkezni kell az önkormányzatnál december 31-ig, a jogosultságot a szakszervezettel közösen bírálják el januárban. Eddig 23 egykori dolgozó jelentkezett – tette hozzá.

Közölte, hogy a szakszervezettel együttműködési megállapodást kötnek, a négymillió forintos támogatást a jogi képviseletre még csütörtökön átutalják.

Lázár János országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón azzal kapcsolatban, hogy a Continental visszafizette az állami támogatást, úgy fogalmazott: “a magyarok pénze nem ingyenpénz”. Lázár korábbi bejelentéséről mi is hírt adtunk:

via MTI

Előző sztori

Négyévszakos gumik az elektromos autók piacán

Következő sztori

Az EMA tanácsokat adott a Pfizer tablettájának otthoni használatához