/

Migránsok haltak meg a mórahalmi balesetben

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Felborult egy illegális bevándorlókat szállító autó hétfőn éjszaka Mórahalom belterületén, az 55-ös számú főúton. A baleset következtében többen is meghaltak, valamint megsérültek.

Tegnap éjszaka, 23 óra 40 perc körül Mórahalom belterületén halálos baleset történt: egy szerb rendszámú, egyterű gépjármű sofőrje a mélységi ellenőrzésben résztvevő rendőröket meglátva nagy sebességgel próbált elmenekülni, azonban a járművel egy háznak ütközött. A balesetben többen megsérültek és halálos áldozattal is járt az ütközés.

Az autóban 10 migráns utazott, a baleset következtében heten a helyszínen életüket vesztették, további három illegális bevándorló, valamint az őket szállító sofőr pedig megsérültek.

Fotó: MTI/Donka Ferenc

A rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére a főutat teljes szélességében lezárták, a forgalom a környező utcákban halad. a sofőrt a rendőrök a helyszínen elfogták, ellene – őrizetbevétele mellett – embercsempészés és halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt indult eljárás.

Az egyterű Baja irányából tartott Szeged felé az 55-ös főút mórahalmi belterületi szakaszán. A baleset a mórahalmi temető közelében történt, a Szegedi út és a Mező utca kereszteződésénél. Az autó egy virágbolt bejáratának csapódót, az ütközéstől az üzlet falából is kitört egy nagyobb darab.

A jármű a becsapódás helyszínétől mintegy 20 méterre állt meg az oldalán. Az egyterű hátsó része összeroncsolódott, az autó alkatrészei szétszóródtak a főúton.

Fotó: MTI/Donka Ferenc

Frissítés (8:57)
Újra teljes szélességében járható a balesetben érintett útszakasz – adta hírül a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

via police.hu, MTI

Előző sztori

Rovó László marad az SZTE rektora

Következő sztori

Megérkeztek hazánkba a gyermekvakcinák!