Bosszúból felakasztotta ismerősét, 8 évre ítélte a Szegedi Ítélőtábla

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogerősen nyolc év szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy Bács-Kiskun megyei férfit, aki felakasztotta ismerősét, hogy így leckéztesse meg őt a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szóvivőjének tájékoztatása szerint.

Nagyné Günther Ágnes közölte: a táblabíróság emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a vádlottat, aki 2016 nyarán úgy próbálta megleckéztetni a szülei sérelmére elkövetett lopás miatt a sértettet, hogy tanyájának udvarán éjszaka megvárta a hazatérő férfit, leütötte, majd felakasztotta, a történteket pedig úgy állította be, mintha a férfi öngyilkosságot követett volna el.

Miután úgy vélte, hogy áldozata életét vesztette, elhagyta a helyszínt. A sértett életét az mentette meg, hogy élettársa megtalálta, majd az időközben értesített mentősök újraélesztették.

A férfi maradandó, hangszálbénulással járó sérüléseket és agyi oxigénhiányos károsodást szenvedett. Az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék a vádlott bűnösségét kimondó, rá nyolcéves büntetést kiszabó ítélete nem emelkedett jogerőre, mert a férfi és védője fellebbezést jelentett be ellene.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezéseket nem ítélte alaposnak, ezt az álláspontját a táblabíróság is osztotta, és helybenhagyta a törvényszék ítéletét – közölte a szóvivő.

Előző sztori

Megszavazták: Mihálffy Béla és Bartók Csaba képviselné Szegedet és a Homokhátságot a Parlamentben

Következő sztori

Továbbra is 200 felett a koronavírusban elhunytak száma