Sport

Szép volt, fiúk! Magabiztos győzelemmel avatta új otthonát a Pick Szeged

Szép volt, fiúk! Magabiztos győzelemmel avatta új otthonát a Pick Szeged

2021. december 9., csütörtök
Szép volt, fiúk! Magabiztos győzelemmel avatta új otthonát a Pick Szeged

Bajnokok Ligája, A csoport, 10. forduló
Pick Szeged–THW Kiel (német) 30–26 (19–13)
Szeged, Pick Aréna. Vezette: Nikolov, Nacsevszki (észak-macedónok).
Pick Szeged: Mikler – Sostaric 4, Tönnesen 1, Mackovsek 5, Bánhidi 6, Henigman 1, Bombac 3. Csere: Frimmel, Radivojevics 4/4, Garciandía 4, Gaber 1, Bodó 1, Martins. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
THW Kiel: N. Landin – Ekberg 5/1, Reinkind 5, Sagosen 4, Pekeler 1, Duvnjak 2, Dahmke 2. Csere: Quenstedt (kapus), Wiencek 2, Horák, Weinhold 3, Zarabec, M. Landin 1, Bilyk 1. Vezetőedző: Filip Jícha.
Hétméteres: 5/4, ill. 2/1.
Kiállítás: 6, ill. 6 perc.

A Pick Aréna történetének első szegedi gólszerzője, a mérkőzés legjobbjának megválasztott Bánhidi Bence értékelt a SzegedMa.hu-nak:


Percről percre tudósításunk a mérkőzésről:

60. perc: Henigman kiállt, Ekberg csúnyán fölé lőtte a hétméterest. Mackovsek átlövését védte Landin. A mérkőzés utolsó gólja Duvnjaké. 30-26-ra nyert a Pick Szeged a új otthonának avatóján. Zúg szép volt, fiúk! A mérkőzés legjobbjának járó díjat Bánhidi Bence vehette át.

59. perc: Talpon a Pick Aréna közönsége, Bánhidi lehetetlen szögből betalál és ezzel el is dönti a mérkőzést. Egy perccel a vége előtt. 30-25-re vezet a Pick Szeged.

58. perc: Reinkkind ismét szabadon lőhetett, de Mikler ezúttal résen volt. Sagosen kétperces kiállítást kap, Bombac pedig hétméterest harcolt ki. Radivojevics először hibázott büntetőt. Három perccel a vége előtt négy van közte. 29-25.

56. perc: Weinhold kétperces kiállítása miatt megfogyatkozott a Kiel, amely Reinkind góljával négy gólra felzárkózott. Időt kértek a vendégek. 29-25.

55. perc: Mackovsek a végletekig kivárt, majd bevette Landin kapuját. Az sem rontotta el a kedvét, hogy a németek hálóőre vétlen mozdulattal arcon találta. Mikler Roland teljesítményére nincsenek szavak: ezúttal Sagosen bombáját hatástalanította. Könnyen lehet, hogy a kapusok közti különbség dönt a Pick javára. 29-24.

53. perc: Mikler elképesztő formában: Magnus Landin abszolút ziccerben lőhetett, a szegedi kapus olvasott a gondolataiban és kiszedte az erőteljes löketet. Időkérés. Továbbra is 28-24.

52. perc: Mikler talán a mérkőzés eddigi legszebb védését produkálta. Kollégája is bravúrozott egyet Bánhidi ziccerénél. Ekberg ezúttal a magyar kapus lábai alatt próbálkozott, sajnos sikerrel. 28-24.

49. perc: Ekberg gólja után nem sok pók maradt a szegedi kapuban. Bombac úgy ment át a német védelmen, mint kés a vajon, Landin mozdulni sem tudott a lövésére. Wiencek ziccere után átmenetileg elhalkul a csarnok. 28-23.

47. perc: Nem sok hiányzott, hogy Mikler gólt szerezzen, azonban a visszafutó Reinkind a levegőből leszedte a labdát. Aligha bánkódik emiatt a magyar kapus, hiszen az újabb védésével továbbra is hat gól a különbség. 27-21.

46. perc: Egy szemre is tetszetős akció végén Sostarics köszönt be a jobb szélről, majd sajnos Reinkind egyből válaszolt. Mackovsek megállíthatatlan, 4/4 a lövés/gól mutatója. Nemcsoda, hogy időt kérnek a vendégek 27-21.

44. perc: Duvnjak életerős löketét kiütötte Mikler. Ez volt a magyar kapus hatodik védése a mérkőzésen, ezzel 24 százalékos mutatót tudhat magáénak. Garciandia megrázta magát a második félidőben, ismét egy ellenállhatatlan lövéssel vétette észre magát. A túloldalon Matej Gaber megkapta a második kétperces kiállítását. Az emberelőnyt Bilyk révén egyből kihasználta a Kiel. 25-19.

42. perc: Reinkind kiszorított szögből becsapta Miklert. Időközben kapust cseréltek a németek, Bánhidi rögtön fel is avatta Quenstedtet. Radivojevics továbbra is százszázalékos a büntetők terén. 24-19.

39. perc: Frimmel csúnyán mellé kanyarított, szerencsére a túloldalon Gaber jól olvasta a játékot és elhalászta a labdát Wiencek elől. Garciandia sorozatban második lövése is utat talál Landin kapujába. 23-18.

37. perc: Mackovsek nem tud hibázni, harmadik lövéséből a harmadik gólját szerezte. Weinhold pillanatokon belül válaszolt, csakúgy, mint Garciandia góljára Magnus Landin. 22-18.

35. perc: Bánhidi lőtte a második félidő első magyar gólját, Wiencek gyorsan válaszolt. Garciandia ezúttal eltalálta a kaput, de Landin kezét is. Sagosen lövése kikötött a jobb alsóban. 20-16.

32. perc: A magyar bajnok kezdte a mások felvonást. Garciandia csattanós kapufája után a túloldalon Bánhidi és Mackovsek együttes erővel blokkolta Sagosen bombáját. Reinkkind lövésére viszont már nem volt ellenszer. 19-14.

Bánhidi Bence lőtte a Pick Aréna első magyar gólját (Fotó: Sándor Judit)

A szünetben 19-13-ra vezet a Pick Szeged!

30. perc: Ha egy üzlet beindul: ezúttal Bombac ugrasztotta talpra a B-közepet. Wiencek elpasszolta magát, így az első félidő szegedi támadással és egy hétméteressel végződött. A büntetőt Radivojevics ezúttal is gólra váltotta. A szünetben hat góllal megy a Pick Szeged! 19-13!

29. perc: Egy gyönyörű figura után Bodó is megszerezte első gólját a Pick Arénában. Garciandia az üres kapuba lőtt, ezzel visszaállt a világrendje, a négygólos szegedi vezetés. 17-13.

27. perc: Bánhidi ismét villant egyet beállóból. Dahmke és Ekberg góljaival felzárkózott két gólra a Kiel. Pastor-mester időt kért. 15-13

25. perc: Matej Gaber kiállítása miatt két percre megfogyatkozik a Pick Szeged, de ez sem zavarta meg Sostaricot abban, hogy harmadik góljával tovább növelje az előnyt. 14-11.

24. perc: Weinhold ismét elcsendesítette a közönséget, Martins szemfüles lövése a kapufáról kipattant, az ellentámadásból pedig gólt szereztek a vendégek. Szerencsére nincs nagy baj, Bánhidi tudja a dolgát és könyörtelenül kihasználja a ziccerét. 13-11.

21. perc: Egy villámgyors ellentámadás után Weinhold góljával zárkóznak a németek, de sokáig nem örülhetnek, mert Tönnesen egyből válaszol. 12-9.

Bodó beállását vastaps kísérte (Fotó: Sándor Judit)

19. perc: Mackovsek átlövésére nem volt ellenszere a németeknek. Sagosen hihetetlen magasságokba emelkedve eresztett meg egy védhetetlen bombát. Ha már a bombánál tartunk, Bodó Ricsi, a bombázó pályára lépett a közönség nagy örömére. A Tönnesen által kiharcolt hétméterest Radivojevics bepattintotta. 11-8.

17. perc: Duvnjak elemi erővel bombázott Mikler hálójába. A másik oldalon Gaber gólja talpra ugrasztotta a népes publikumot. Duvnjak betörése után heteshez jutottak a vendégek. Ekberg és Mikler párbaját előbbi nyerte. 9-7.

15. perc: Az időkérés után Ikberg Mikler lábai között megtalálta az utat a szegedi kapuba. A túloldalon Bombac egy pimasz csel után mellé pattintott. Sagosen nem vétette el az újabb lehetőségét. Henigman kihasználta Ekberg nagy hibáját, három közte. 8-5.

13. perc: Miklerre továbbra sem lehet panasz, ezúttal lábbal hárított, a közönség el is kezdte skandálni a nevét. Sostarics okos gólja után Mikler megint védett, majd Sostarics ismét beköszönt, szinte ugyanúgy, mint az előbb. Tizenkét perc után időt kérnek a vendégek. 7-3!

11. perc: Sagosen tisztán lőhetett, de célt tévesztett. Bánhidi tanárian fordult le emberéről és estében megtalálta a rést Landin kapujába. 5-3

Tönnensen eszén ezúttal kifogott Landin (Fotó: Sándor Judit)

10. perc: Dahmke megtörte a nyolcperces német gólcsendet. Tönnesen lövését lábbal védte Landin. Reinkkind is feliratkozott a gólszerzők közé. 4-3.

8. perc: Kapus nélkül támadt a Kiel, Wiencek szélről tört be, de Mikler ismét védett, Bombac pedig az üres kapuba továbbított. Mackovsek lemásolta honfitársa mozdulatát. Immáron hárommal vezet a Szeged. 4-1.

6. perc: Sagosen távoli lövése nem fogott ki Mikleren. Bánhidi a gólja után kiharcolt egy hétméterest. A büntetőt Radivojevics higgadtan értékesítette. Fordít a Pick! 2-1

4. perc: A vendégek kezdték a találkozót, a Pick Aréna első gólját Sagosen szerezte. Sostaric próbálkozását védte Landin, Bombac elpasszolta magát, de a túloldalon Mikler egy nagy bravúrral korrigálta társa hibáját. Wiencek kiállítása után Bánhidi egalizált. A csapatkapitányé az első magyar gól az arénában! 1-1.

20:44: A BL-himnusz alatt látvány élőképpel küldték csatába kedvenceiket a szegedi fanatikusok. Minden készen áll, jöjjön a történelmi összecsapás!

20:38: Érkeznek a csapatok a pályára, a játékosok bemutatása során a szegedi közönség sportszerűen megtapsolja a vendégeket. A hazai játékosok a Volt egyszer egy vadnyugat című film zenéjére vonulnak be a küzdőtérre, hatalmas üdvrivalgás közepette. A Pick Szeged csapata rendhagyó, fekete-arany mezben lép pályára a mai rangadón.

20:35: Tíz perccel a kezdés előtt szinte már csordulásig megtelt
a csarnok.

20:28: A találkozót megelőzően a SzegedMa stábja betekintést nyert az új csarnok öltözőibe is. Tekintse meg az erről készült videónkat:

20:25: Sok szeretettel köszöntjük a SzegedMa olvasóit! Sporttörténelmi nap a mai, hiszen délután 3 órakor ünnepélyes keretek közt átadták Szeged vadonatúj sportkomplexumát, a 8300 néző befogadására alkalmas Pick Arénát. Az első mérkőzésre sem kell sokat várni, ugyanis a Pick Szeged 20 óra 45 perckor a THW Kiel ellen avatja fel új otthonát.

https://szegedma.hu/2021/12/atadtak-a-pick-arenat-korbejartuk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.