Sport

Eb újratöltve: halálcsoportba került a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában

Eb újratöltve: halálcsoportba került a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában

2021. december 16., csütörtök
Eb újratöltve: halálcsoportba került a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában

A magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnok olaszokkal, az ezüstérmes angolokkal, valamint a németekkel került egy csoportba a Nemzetek Ligája 2022/23-as idényének csütörtöki sorsolásán.

Az olaszok elleni párosítás Marco Rossi szövetségi kapitány miatt kifejezetten pikánsnak ígérkezik, mert így a szakvezető kétszer is saját hazája ellen irányítja majd a magyar nemzeti együttest.

A másik két ellenfél "ismerős" lesz a magyarok számára, mivel az Eb-ezüstérmes angolokkal idén a világbajnoki selejtezők során, míg a németekkel a nyári Európa-bajnokságon szerepeltek azonos négyesben. A szigetországiak Budapesten 4-0-ra nyertek szeptemberben, de egy hónappal később a londoni Wembley Stadionban 1-1-es döntetlen született. A németek elleni Eb-mérkőzés 2-2-es döntetlennel zárult Münchenben, ahol így a hazaiak örülhettek a továbbjutásnak, a magyarok pedig a bravúros pontszerzés ellenére kiestek, de csak néhány percen múlt a sikerük, ugyanis a Nationalelf a 84. percben egyenlített másodjára.

A csoportküzdelmek során a magyar válogatott első hazai összecsapását zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani. A büntetést még a részben budapesti rendezésű Eb-n tapasztalt diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt kapta a magyar szövetség, amely fellebbezett az eredetileg kettő plusz egy felfüggesztett mérkőzésre szóló büntetés ellen, s így lett végül 1+1 zárt kapus meccs a jogerős ítélet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.