Politika

Donáth Anna lépne Márki-Zay Péter helyébe?

Donáth Anna lépne Márki-Zay Péter helyébe?

2021. december 29., szerda
Donáth Anna lépne Márki-Zay Péter helyébe?

Márki-Zay Péter attól tart, leléptetik - írtuk meg pár napja miután erről maga a vásárhelyi polgármester beszélt nyilvánosan egy interjúban. Azóta tovább bonyolódott az "ellenzéki összefogás" ügye, ami mindennek látszik, de összefogásnak nem igazán.

https://szegedma.hu/2021/12/miniszterelnokjelolt-cseretol-tart-marki-zay-peter

Donáth Anna Momentum-elnök után Jakab Péter is egyre nyíltabban, látványosabban bírálja a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjét. A Jobbik elnöke a napokban kicsit önfejű, kicsit erőszakos, kompromisszumképtelen emberként jellemezte Márki-Zay Pétert - írja a Magyar Nemzet.

Márki-Zay Péter árulókat emleget saját szövetségesei között.Noha valamennyi közvélemény-kutatás szerint lejtmenetbe került az általa vezetett összefogás,Hódmezővásárhely polgármestere kijelentette: aki az ő lecseréléséről beszél, az „a Fidesz beépített árulója”.

Ugyancsak cáfolja a baloldal egységét, hogy az utóbbi időben Jakab Péter is egyre nyíltabban, látványosabban bírálja saját közös miniszterelnök-jelöltjüket. A Jobbik elnöke nemrég úgy jellemezte Márki-Zayt, hogy „egy olyan ember benyomását kaptam, aki

kicsit talán önfejű, kicsit erőszakos, és nem kész a kompromisszumra”.

– Pártelnökként úgy vélem, hogy az ellenzéket az tudja igazán összefogni, aki végletekig kompromisszumkész. Ha valaki azt gondolja, hogy karikás ostort csattogtatva egybe tudja tartani ezt a sokszínű tábort, az előbb-utóbb szétzavarja a gyülekezetet – fogalmazott Jakab, aki korábban csípős megjegyzést tett Márki-Zay elhíresült „csak felfelé” szlogenjére is. „Mi nem felfelé nézünk, hanem előre. Így kisebb az esélye annak, hogyelbukunk, nagyobb annak, hogy célba érünk” – írta közösségi oldalán a Jobbik elnöke.

Donáth Anna, a Momentum új elnöke korábban azt mondta: „Az elmúlt egy hónapot kidobta az ellenzék az ablakon. Egy hónapja arra vár mindenki, hogy Márki-Zay Péter kitalálja, hogyan álljon össze a közös csapat”– jelentette ki Donáth. Kifogásolta azt is, hogy Márki-Zay „rengeteg populista üzenettel operál”,és a Fidesz szókészletével és ellenségképeivel hadakozik.

Mindeközben a Kontra.hu arról írt, hogyDonáth szivárogtathatta ki azt a közvélemény-kutatást, amely szerint a kormánypártok fölényesen vezetnek a Márki-Zay vezette baloldal előtt és erről elsőként a 444.hu hozott le igen hosszú cikket.

És akkor megérkezett Gyurcsány Ferenc

Az ATV-nek adott, hétfő esti évértékelő interjújában Gyurcsány Ferenc meg sem említette Márki-Zay Péter nevét.

A DK elnöke az idei évet úgy összegezte, hogy „az előválasztás folyamatából a DK megerősödve került ki: mi adjuk a legtöbb jelöltet az ellenzéki összefogásnak, Dobrev Klára pedig minden képzeletet felülmúlóan jól szerepelt a miniszterelnök-jelölti előválasztáson”.

(Borítókép forrása: AFP/JOHN THYS)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.