Gazdaság

Délutántól Csongrád-Csanádban is pályázhat napelemre!

Délutántól Csongrád-Csanádban is pályázhat napelemre!

2021. december 13., hétfő
Délutántól Csongrád-Csanádban is pályázhat napelemre!

Ma délután 5 órakor nyílik meg az ingyen milliókat osztó Napelem pályázat online jelentkezési felülete a Csongrád-Csanád megyei ingatlantulajdonosok számára.

Ingyen milliók

December 13-án délután már lehet jelentkezni Csongrád-Csanád megyéből a Napelem pályázatra, amely tetőre telepített napelemes rendszerre 2,9 millió forintot, a mellé felszerelt hőszivattyús fűtőrendszerre és egyéb energetikai korszerűsítésre akár 11,3 millió forintnyi támogatást fizet.

A támogatási összeg fedezi a regisztrált vállalkozó által elvégzett, a program céljának megfelelő felújítás költségét, vagyis ideális esetben egy forintot sem kell fizetnie a tulajdonosnak.

A pályázat a 4,85 millió forint alatti átlagos jövedelmű tulajdonosok esetén vehető igénybe. Közülük a 18 éven aluli gyermeket nevelők és a hátrányos helyzetű településeken élők indulnak előnnyel, ők plusz pontokat kapnak erre. Az ingatlannak pedig olyan műszaki állapotban kell lennie, hogy a beszerelés külön ráfordítás nélkül is megvalósítható legyen. Ha ez nem áll fenn, még a pályázat előtt önerőből fel kell újítani.

A pályázat december 6-ától hat dunántúli megyében volt először elérhető. December 13. 17 órától pedig hat déli megyéből, köztük Csongrád-Csanádból kezdődhet meg a jelentkezés. December 20-án Észak-Alföld és Észak-Magyarország következik. Végül december 27-étől a budapestieknek és Pest megyeieknek is megnyílik a pályázás lehetősége.

Érdemes időben pályázni

Mindenhol 3 hétig lesz elérhető a pályázat, így a Csongrád-Csanád megyeiek számára 2022. január 3. 18 órakor zárul a beadás az első ütemben. A következő ütem pedig csak jövő szeptemberben nyílik.

Ha ön is pályázni szeretne, a kormány weboldalán minden feltételről részletesen tájékozódhat ide kattintva.

via Bank360

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.