/

Délutántól Csongrád-Csanádban is pályázhat napelemre!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma délután 5 órakor nyílik meg az ingyen milliókat osztó Napelem pályázat online jelentkezési felülete a Csongrád-Csanád megyei ingatlantulajdonosok számára.

Ingyen milliók

December 13-án délután már lehet jelentkezni Csongrád-Csanád megyéből a Napelem pályázatra, amely tetőre telepített napelemes rendszerre 2,9 millió forintot, a mellé felszerelt hőszivattyús fűtőrendszerre és egyéb energetikai korszerűsítésre akár 11,3 millió forintnyi támogatást fizet.

A támogatási összeg fedezi a regisztrált vállalkozó által elvégzett, a program céljának megfelelő felújítás költségét, vagyis ideális esetben egy forintot sem kell fizetnie a tulajdonosnak.

A pályázat a 4,85 millió forint alatti átlagos jövedelmű tulajdonosok esetén vehető igénybe. Közülük a 18 éven aluli gyermeket nevelők és a hátrányos helyzetű településeken élők indulnak előnnyel, ők plusz pontokat kapnak erre. Az ingatlannak pedig olyan műszaki állapotban kell lennie, hogy a beszerelés külön ráfordítás nélkül is megvalósítható legyen. Ha ez nem áll fenn, még a pályázat előtt önerőből fel kell újítani.

A pályázat december 6-ától hat dunántúli megyében volt először elérhető. December 13. 17 órától pedig hat déli megyéből, köztük Csongrád-Csanádból kezdődhet meg a jelentkezés. December 20-án Észak-Alföld és Észak-Magyarország következik. Végül december 27-étől a budapestieknek és Pest megyeieknek is megnyílik a pályázás lehetősége.

Érdemes időben pályázni

Mindenhol 3 hétig lesz elérhető a pályázat, így a Csongrád-Csanád megyeiek számára 2022. január 3. 18 órakor zárul a beadás az első ütemben. A következő ütem pedig csak jövő szeptemberben nyílik.

Ha ön is pályázni szeretne, a kormány weboldalán minden feltételről részletesen tájékozódhat ide kattintva.

via Bank360

Előző sztori

Szó szerint szárnyakat kapott a magyar kereskedelem!

Következő sztori

Itt vannak a hétvégi adatok: továbbra is sokan halnak meg koronavírusban