Közélet

Bezárt sportpályák: Egyetemi stadion az Ady téren

Bezárt sportpályák: Egyetemi stadion az Ady téren

2021. december 26., vasárnap
Bezárt sportpályák: Egyetemi stadion az Ady téren

„Jelentette a Délmagyarország, hogy az új egyetemi stadion a Szukováthy-téren (mai nevén Ady tér –szerk.) épül fel. Hogy a munkálatok mikor fejeződnek be, illetve mikor lesz használható állapotban az egyetemi stadion, erre a kérdésre nehéz lenne feleletet adni. Annyi bizonyos, hogy az építkezéshez már hozzákezdtek. (…) Nagy gondot okoz a vezetőknek a futballpálya elhelyezése. A stadion körzete ugyanis annyira kicsi, hogy azon a mai állapotban nem lehet olyan méretű játékteret építeni, amelyik az NB-s méreteknek megfelel.” – áll a Délmagyarország 1941. szeptember 17-i számában.

A futballpálya végül elkészült, és eredeti formájában egészen a 70-es évek közepéig szolgálta a város sportéletét, akkor átalakították: az addigi nagypálya helyén több kisebb grundot hoztak létre. Az Ady-téri sporttelep sorsa 2001-ben pecsételődött meg, amikor a városvezetés úgy döntött, hogy a József Attila Tanulmányi és Információs Központot a helyén építi fel. A TIK alapkő letétele 2002. március 23-án történt meg, amit 2004. december 9-én követett a hivatalos átadás. A legendás és országszerte ismert Ady téri kispályás bajnokság pedig átkerült az egyetem Hattyas sori sportpályára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.