Bérelt járművel vitte volna a migránsokat három embercsempész

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: police.hu

Két román férfi és egy nő letartóztatását kezdeményezte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség, akik több, mint két tucat illegális bevándorló csempészésében vettek részt.

Bérelték a furgonokat

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak még Romániában béreltek két gépkocsit azért kifejezetten arra a célra, hogy migránsoka csempésszenek Magyarország területéről Nyugat-Európába. Múlt csütörtökön, azaz december 16-án éjfélt röviddel megelőzően érkeztek Röszke külterületére, ahol felvettek a két járműbe 26, magát szír, afgán, török, iraki állampolgárságúnak valló személyt – őket az embercsempészek megbízói juttattak át illegálisan Magyarország területére. A gyanúsítottak ezután Ausztria irányába indultak, de röviddel ezt követően a rendőrök igazoltatták, előállították és őrizetbe vették őket.

A gyanúsítottak utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

Fotó: police.hu

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a három gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. A bíróság végzései nem véglegesek, a gyanúsítottak és védőik a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Előző sztori

Karikó Katalin közel 20 milliót adományozott a Covid miatt elárvult gyermekeknek

Következő sztori

Hétvégi járványadatok: Szeged környékén 331, országosan 10 105 fertőzöttet igazoltak