Illegális bevándorlás

Bérelt járművel vitte volna a migránsokat három embercsempész

Bérelt járművel vitte volna a migránsokat három embercsempész

2021. december 20., hétfő
Bérelt járművel vitte volna a migránsokat három embercsempész

Két román férfi és egy nő letartóztatását kezdeményezte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség, akik több, mint két tucat illegális bevándorló csempészésében vettek részt.

Bérelték a furgonokat

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak még Romániában béreltek két gépkocsit azért kifejezetten arra a célra, hogy migránsoka csempésszenek Magyarország területéről Nyugat-Európába. Múlt csütörtökön, azaz december 16-án éjfélt röviddel megelőzően érkeztek Röszke külterületére, ahol felvettek a két járműbe 26, magát szír, afgán, török, iraki állampolgárságúnak valló személyt - őket az embercsempészek megbízói juttattak át illegálisan Magyarország területére. A gyanúsítottak ezután Ausztria irányába indultak, de röviddel ezt követően a rendőrök igazoltatták, előállították és őrizetbe vették őket.

A gyanúsítottak utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

Fotó: police.hu

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a három gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. A bíróság végzései nem véglegesek, a gyanúsítottak és védőik a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.