Állatok karácsonya a Szegedi Vadasparkban!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahogy minden évszaknak megvan a maga szépsége, a tél eljövetele is tartogat különlegességeket a Vadaspark látogatóinak számára. Természetesen kihívásokat is tartogat az ott élőknek, a hideg idő ugyan egyes fajoknak kifejezetten kellemes, másoknak azonban a melegházaikba kell visszahúzódniuk, emellett a Vadasparknak otthont adó erdő állataira is gondolniuk kell.

Az állatkert téli életébe nyújt bepillantást a Szegedi Vadaspark idei utolsó programja december 12-én vasárnap 10.00 és 14.30 között. A hűvösebb idő beköszöntével az állatok felkészülnek a közelgő télre: vannak köztük, akik elköltöznek messzi, melegebb tájra, mások téli álomba merülnek egy védett helyen vagy vastag bundát növesztenek.

A Vadasparkban is több állat, mint például a trópusi teknősök, kismajmok már be is költöztek a kifutójukból a belső házukba, a mormoták megkezdték téli álmukat, hogy majd a tavaszi napsugarak csalogassák őket elő.

Azt gondolhatnánk, hogy ilyenkor elcsendesedik a Vadaspark, de más állatok, mint a szibériai tigrisek vagy a rozsomákok számára a legkedveltebb időszak érkezett meg! Az idei évben a Vadaspark utolsó rendezvényén, az Állatok karácsonyán a következő programokkal várják a látogatókat:

  • kézműveskedés a Természetvédelmi Oktatóközpontnál: különleges, egyedi díszeket készíthetnek, aki szeretne, válogathat a téli színezők közül is;
  • az elkészült ehető díszeket közösen felakaszthatják a medvebarlang mellett található fenyőfára;
  • sokak kedvence, a látványetetés sem maradhat el: a sarkvidéki tengerekben is élő borjúfókák tréningjét nézhetik meg 10.00-kor és 14.30-kor.
Az állatok számára készült ehető díszek a korábbi évről – fotó: zooszeged.hu

Figyelem! A zárt terekben, így az Oktatóközpontban is maszk használata kötelező!

via zooszeged.hu

Előző sztori

Az MCC újabb kulturális programmal készül

Következő sztori

A házasság férfi és nő között jöhet létre – Közös közleményben álltak ki a keresztények és a zsidók itthon