Szórakozás

Állatok karácsonya a Szegedi Vadasparkban!

Állatok karácsonya a Szegedi Vadasparkban!

2021. december 9., csütörtök
Állatok karácsonya a Szegedi Vadasparkban!

Ahogy minden évszaknak megvan a maga szépsége, a tél eljövetele is tartogat különlegességeket a Vadaspark látogatóinak számára. Természetesen kihívásokat is tartogat az ott élőknek, a hideg idő ugyan egyes fajoknak kifejezetten kellemes, másoknak azonban a melegházaikba kell visszahúzódniuk, emellett a Vadasparknak otthont adó erdő állataira is gondolniuk kell.

Az állatkert téli életébe nyújt bepillantást a Szegedi Vadaspark idei utolsó programja december 12-én vasárnap 10.00 és 14.30 között. A hűvösebb idő beköszöntével az állatok felkészülnek a közelgő télre: vannak köztük, akik elköltöznek messzi, melegebb tájra, mások téli álomba merülnek egy védett helyen vagy vastag bundát növesztenek.

A Vadasparkban is több állat, mint például a trópusi teknősök, kismajmok már be is költöztek a kifutójukból a belső házukba, a mormoták megkezdték téli álmukat, hogy majd a tavaszi napsugarak csalogassák őket elő.

Azt gondolhatnánk, hogy ilyenkor elcsendesedik a Vadaspark, de más állatok, mint a szibériai tigrisek vagy a rozsomákok számára a legkedveltebb időszak érkezett meg! Az idei évben a Vadaspark utolsó rendezvényén, az Állatok karácsonyán a következő programokkal várják a látogatókat:

  • kézműveskedés a Természetvédelmi Oktatóközpontnál: különleges, egyedi díszeket készíthetnek, aki szeretne, válogathat a téli színezők közül is;
  • az elkészült ehető díszeket közösen felakaszthatják a medvebarlang mellett található fenyőfára;
  • sokak kedvence, a látványetetés sem maradhat el: a sarkvidéki tengerekben is élő borjúfókák tréningjét nézhetik meg 10.00-kor és 14.30-kor.
Az állatok számára készült ehető díszek a korábbi évről - fotó: zooszeged.hu

Figyelem! A zárt terekben, így az Oktatóközpontban is maszk használata kötelező!

via zooszeged.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.