90 határsértőt fogtak el a megyében egy éjszaka alatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az éjszaka folyamán egy román embercsempészt, továbbá öt csoportban feltartóztattak 90 illegális migránst fogtak el a Csongrád-Csanád megyei rendőrök.

Tegnap nem sokkal este 10 óra után a A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei 20 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom területén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai török, afgán és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az éjfélt követő órákban a Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel együttműködve négy csoportban újabb 70 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Mórahalom külterületén, illetve Szeged-Gyálarét belterületén. Ők ugyanúgy szír, török és afgán állampolgároknak vallották magukat, ám ők sem tudták azt és személyiségüket igazolni.

A sofőrt a rendőrök a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol őrizetbe vétele mellett indult eljárás.

A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

(police.hu)

Előző sztori

Omikronra gyanakszik? Lehet, hogy a gyorsteszt nem segít

Következő sztori

Meghosszabbítja szerződését a PICK Szeged Borut Mackovsekkel