Illegális bevándorlás

90 határsértőt fogtak el a megyében egy éjszaka alatt

90 határsértőt fogtak el a megyében egy éjszaka alatt

2021. december 30., csütörtök
90 határsértőt fogtak el a megyében egy éjszaka alatt

Az éjszaka folyamán egy román embercsempészt, továbbá öt csoportban feltartóztattak 90 illegális migránst fogtak el a Csongrád-Csanád megyei rendőrök.

Tegnap nem sokkal este 10 óra után a A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei 20 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom területén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai török, afgán és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az éjfélt követő órákban a Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel együttműködve négy csoportban újabb 70 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom ésMórahalom külterületén, illetve Szeged-Gyálarét belterületén. Ők ugyanúgy szír, török és afgán állampolgároknak vallották magukat, ám ők sem tudták azt és személyiségüket igazolni.

A sofőrt a rendőrök a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol őrizetbe vétele mellett indult eljárás.

A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

(police.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.