Tapasztalatok a kannabisz olajról: hogyan és mit szedjünk?

Ahogy világszerte, úgy Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a CBD-készítmények. A kannabisz olaj mellett étrend-kiegészítőket, kapszulákat, kozmetikumokat is gyártanak a kannabisznövényből előállított vegyületből. Sokunk a gyártók tájékoztató anyagai mellett szívesen böngészgeti mások tapaszatalait egy adott termékkel kapcsolatban. Hol olvashatunk véleményeket a CBD-ről? Hogyan válasszuk ki a nekünk megfelelő terméket? (x)

Mi az a CBD-olaj?

A CBD, azaz a kannabidiol egyike a kannabisz növényben megtalálható speciális vegyületeknek, az úgynevezett fitokannabinoidoknak, amelyek az emberi szervezet endokannabinoid rendszerével kapcsolódnak össze, hogy kifejtsék potenciális jótékony hatásukat. Az egyik legismertebb kannabinoid a THC, amely pszichotróp hatású, ellenben a másik jelentős fitokannabinoiddal, a CBD-vel, amely sem függőséget, sem bódultságot nem okoz. A CBD-olaj számos kedvező hatással bírhat az egészségre, a szorongásoldástól a fájdalomcsillapításon át a magas vérnyomás problémáig,, kutatások szerint.

Hol olvashatunk véleményeket a kannabisz olajról?

A fogyasztói kannabisz olaj tapasztalatok különlegesen értékesek, mivel rávilágítanak a CBD-olaj lehetséges hatásaira. Mivel minden szervezet más és más, ezért nem biztos, hogy ugyanazon hatóanyag-mennyiség ugyanolyan hatást gyakorol két különböző emberre. Ezért is fontos, hogy CBD-készítményeket személyre szabottan adagoljuk, kitapasztalva a számunkra legmegfelelőbb dózist.

A több mint 14.000 fős „CBD olaj és étrend-kiegészítők használati tapasztalatai – USA Medical” privát, zárt Facebook csoport tagjai rendszeresen tapasztalatot cserélnek a cég CBD-termékeivel kapcsolatban, így segítve egymást véleményükkel. Természetesen a csoportba kérvényezhetjük felvételünket, amennyiben kérdéseink vannak az USA Medical készítményeivel kapcsolatban, vagy szeretnénk megosztani saját tapasztalatainkat.

Forrás: Pixabay.com

A kannabisz olaj adagolása

Az ideális napi mennyiség 5 mg és 200 mg között mozoghat, a testsúlytól, az adott termék hatóanyag-tartalmától és a személy fizikai adottságaitól függően.

Többnyire érdemes kis dózisokkal kezdeni (3-5 mg), és csak lassan, fokozatosan, 4-5 naponként célszerű emelni az adagon, számon tartva a bevitt mennyiségeket, és az ezekhez kapcsolódó tapasztalatokat. 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő terméket?

Az USA Medical Kft. az amerikai Folium Biosciences gyógyszerészeti alapanyagok gyártására vonatkozó engedéllyel is rendelkező, CBD-előállító óriásvállalat termékeinek kizárólagos hazai és kelet-európai forgalmazója. Nem véletlen, hogy természetes alapú készítményeik Magyarország legkeresettebb CBD-termékei.

Kannabiszalapú CBD-kivonataikat a GMP (Helyes Gyártási Gyakorlat) irányelveit követve a Folium Biosciences állítja elő szigorú minőségellenőrzési és vizsgálati rendszert alkalmazva, kifejezetten az európai piacra. Minden termékük CPNP-regisztrációval rendelkezik. 

Az USA Medical által kínált CBD-olaj tartalmazza a kenderből kinyerhető, értékes esszenciális zsírsavakat, fitokannabinoidokat, terpéneket, szterolokat és flavonoidokat. Az értékes CBD-kivonatot minőségi szőlőmag-, kendermag- és narancsolaj keverékében feloldva forgalmazzák. A CBD-olaj ára minden dózisnál változó, de ár-érték arányban a piacon fellelhető hasonló termékekhez viszonyítva az egyik legkedvezőbb.

(Támogatott tartalom! Képek forrása: Pixabay.com)

Előző sztori

Orbán Viktor: A következő hónapokban olyasmik történnek majd, amit még senki sem látott

Következő sztori

Pádár Nikolett felnőtt magyar bajnok 15 évesen 200 gyorson!