Milliós adomány érkezett a gyermekklinikának

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még nincs két hete, hogy közösségi oldalán bejegyzést tett közzé Jakab Gusztáv, a szegedi üzletember, amiben a gyermekklinika dolgozói hozzá intézett sorait írta le. Nagy szüksége van a covid-osztálynak számos eszközre, és Jakab tavasszal már eredményes gyűjtést szervezett nekik – ebben bizakodtak most is. Az étteremtulajdonos-autókereskedő egyébként jótékonysági futást is rendezett már a gyermekkorház segítésére, ahol 3,5 millió forintot sikerült összegyűjteni idén.

Összefogtak a szegediek

Még csak holnap lesz két hete, hogy közzé tette a felhívást Facebook-oldalán Jakab Gusztáv, így őt is megdöbbentette, mennyire gyorsan és hatékonyan fogtak össze a szegediek a gyermekkórház covid-osztályának megsegítésére. Eddig 2,3 millió forintot sikerült összegyűjteni, amely hatalmas összeg ennyi idő alatt, és ebből ma 1 millió forint értékben már le is szállított számtalan eszközt Újszegedre – és a másik fele még hátra van.

Íróasztalt, széket, laptopot, nyomtatót, hűtőket, mikrohullámú sütőket, vérnyomás- és lázmérőket, oxigénmérőket és csecsemőmérlegeket vett át hétfőn a gyerekklinika igazgatója, Bereczki Csaba. Mivel a járványügyi intézkedések nem teszik lehetővé, hogy az épületbe a dolgozókon és betegeken kívül más tartózkodjon, az intézmény előtti rögtönzött sajtótájékoztatón Jakab Gusztáv elmondta, ezer forinttól egymillió forintig terjedtek az adományok összegei.

Előző sztori

Kossuth-díjas filmrendező életpályáját bemutató tárlat tekinthető meg a Somogyiban

Videóval!
Következő sztori

Egyöntetű siker a tram-train