Krimi

Letartóztatásban marad a terhes párját megölő téveszmés szegedi férfi

Letartóztatásban marad a terhes párját megölő téveszmés szegedi férfi

2021. november 30., kedd
Letartóztatásban marad a terhes párját megölő téveszmés szegedi férfi

A bírósági végzés, azaz a letartóztatás helybenhagyását indítványozta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azzal a helyi férfival szemben, aki tavaly novemberben brutálisan meggyilkolta várandós házastársát és a magzatot.

A férfiban a tettét megelőzően az a téveszme alakult ki hogy megfigyelik, a telefonját lehallgatják és e mögött a házastársát sejtette. Elhatározta, hogy a sértettől elválik és ennek érdekében meg is tette a szükséges lépéseket.

2020. november 6-án reggel a kettős állampolgárságú férfi egy nagyméretű késsel rontott rá házastársára, akit mintegy 30-szor szúrt meg szerte a testét. A sértett a helyszínen életét vesztette, a magzatot sem lehetett már megmenteni.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével és magzatelhajtás bűntettével vádolt férfit a Törvényszék a vádemelést követően azt tartja letartóztatásban, mert továbbra is fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye vele szemben. Tettéért akár életfogytiglani szabadságvesztésre is ítélhetik. A fellebbezést a vádlott maga nyújtotta be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.