Letartóztatásban marad a terhes párját megölő téveszmés szegedi férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A bírósági végzés, azaz a letartóztatás helybenhagyását indítványozta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azzal a helyi férfival szemben, aki tavaly novemberben brutálisan meggyilkolta várandós házastársát és a magzatot.

A férfiban a tettét megelőzően az a téveszme alakult ki hogy megfigyelik, a telefonját lehallgatják és e mögött a házastársát sejtette. Elhatározta, hogy a sértettől elválik és ennek érdekében meg is tette a szükséges lépéseket.

2020. november 6-án reggel a kettős állampolgárságú férfi egy nagyméretű késsel rontott rá házastársára, akit mintegy 30-szor szúrt meg szerte a testét. A sértett a helyszínen életét vesztette, a magzatot sem lehetett már megmenteni.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével és magzatelhajtás bűntettével vádolt férfit a Törvényszék a vádemelést követően azt tartja letartóztatásban, mert továbbra is fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye vele szemben. Tettéért akár életfogytiglani szabadságvesztésre is ítélhetik. A fellebbezést a vádlott maga nyújtotta be.

Előző sztori

Amit a side-by-side hűtőkről tudni érdemes

Következő sztori

Megyei Prima-díjat kapott a Szegedi Vadaspark