Egyetem

Kötelező az oltás felvétele az SZTE dolgozóinak

Kötelező az oltás felvétele az SZTE dolgozóinak

2021. november 9., kedd
Kötelező az oltás felvétele az SZTE dolgozóinak

A mai napon megjelent utasítás értelmében az egyetem dolgozóinak 45 napot belül be kell oltania magát, vagy igazolnia kell, hogy az oltást felvette. A jogszabályok értelmében ha ez elmarad, egy éves fizetés nélküli szabadságra küldik a dolgozót, azt követően pedig a jogviszonya azonnal megszűnik, ha addig sem veszi fel.

Fendler Judit kancellár és Rovó László rektor aláírásával jelent meg az utasítás a Szegedi Tudományegyetem valamennyi dolgozója számára, hogy 45 napon belül mindenki köteles felvenni a védőoltást. Ha ez elmarad, azonnal egy éves fizetés nélküli szabadságra küldik a munkavállalót, és ha azt követően sem hajlandó felvenni, elküldik. A fizetés nélküli szabadság azonnal megszűnik ugyanakkor, ha a munkavállaló idő közben oltakozik.

Csak azok a dolgozók mentesülnek az oltás felvétele alól, akiknek egészségi állapotukra hivatkozva, orvos által igazoltan ellenjavallt.

Az oltás felvételét uniós Covid-igazolvánnyal, érvényességi idő nélküli védettségi igazolvánnyal, személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvánnyal, nemzetközi oltási bizonyítvánnyal, illetve az állam által kiadott védettségi igazolással lehet igazolni. Ezt az EESZT Applikációján keresztül is megtehetik a dolgozók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.