Egészség

Kocsmába se mehessenek az oltatlanok - emelte a tétet a szegedi virológus

Kocsmába se mehessenek az oltatlanok - emelte a tétet a szegedi virológus

2021. november 5., péntek
Kocsmába se mehessenek az oltatlanok - emelte a tétet a szegedi virológus

Boldogkői Zsolt szegedi molekuláris biológus alaposan megkeseríteni az oltatlanok életét, és a kijárási tilalom is indokolt lenne az esetükben.

A szakember, aki nemrég a SzegedMának is nyilatkozott, most úgy nyilatkozott, hogy az oltatlanok lehetőségeit kellene jobban korlátozni a negyedik hullámban. Az RTL Híradójában többek között olyan javaslatokkal állt elő, miszerint

  • Este 8 vagy 10 óra után kijárási korlátozást kellene bevezetni a számukra,
  • illetve a tömegközlekedési eszközöket is csak a védettek használhatnák,
  • és kocsmába is csak ők mehetnének.

Korábban Boldogkői úgy nyilatkozott: még mindig vannak, akiket semmilyen észérvvel nem lehet meggyőzni arról, hogy oltakozzon, illetve van, akihez nem jut el elég információ.

Rusvai Miklós pedig azt mondta: a vírust szépen fokozatosan rá kell ereszteni a lakosságra, ha el akarjuk érni a nyájimmunitást. Ő szerinte úgy lehetne elérni a magasabb átoltottsági szintet, ha a vendéglátóhelyeken, a hivatalokban és a közintézményekben is el kellene kérni a védettségi igazolványt.

via 24.hu, Index

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.