Visszatér a kötelező maszkviselés zárt térben

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2021. szeptember 15. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter (j) és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. szeptember 15-én. MTI/Máthé Zoltán

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter újabb járványügyi szigorításokat jelentette be a délutáni Kormányinfón. Eszerint zárt terekben kötelező lesz a maszkhasználat és az 500 főnél nagyobb rendezvények esetében visszatér a védettségi igazolvány.

A miniszterelnökséget vezető miniszter úgy nyilatkozott, hogy a szakemberek matematikai számításai alapján november végén-december elején tetőzhet a negyedik hullám. A nemzetközi trendek azt mutatják, hogy a delta variáns okozta hullámot sikerült a harmadik oltásokkal letörni, a legnagyobb veszélyt pedig továbbra is az oltatlanok jelentik. Ennek megfelelően a kormány három lényeges intézkedést vezetett be:

  • A zárt terekben ismét kötelező a maszkviselés, ideértve az ügyfelfogadási irodákat, a bevásárlóközpontokat, színházakat, mozikat is, kivéve az irodákat.
  • Az 500 főnél nagyobb létszámú rendezvényeket csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni
  • Az egészségügyi dolgozók számára kötelező lesz a harmadik oltás felvétele.
  • Az iskolaigazgatók és a felsőoktatási intézmények vezetői saját hatáskörben dönthetnek a kötelező maszkviselés elrendeléséről.

Az intézkedések szombattól lépnek hatályba, a részletekről a soron következő Közlönyben olvashatunk majd.

Előző sztori

Majdnem 300 millióval károsította meg az államot két szegedi férfi

Következő sztori

Nemzetközi úszóversenyt rendeznek hétvégén a Tiszavirág Sportuszodában